To je to što me zanima!

Mačku vegetarijancu gadi se pogledati ribu ili meso

Dante je jedini britanski mačak vegetarijanac. S gnušanjem okreče glavu na sve osim organskog voća i povrća. Našli su ga polumrtvog kao mačića
Vidi originalni članak

Vrckavi Dante zaobilazi tradicionalnu mačju hranu, ribu i meso. Trenutačno su mu omiljene dinje, banane, brokula, šparoge i rabarbara. Vlasnica Becky Page pronašla je dvogodišnjeg Dantea dok je bio mačić. Bio je na rubu smrti od izgladnjelosti.
- Pokušala sam ga hraniti mesom, ribom i svom hranom koju inače mačke vole, ali samo je okretao glavu - rekla je 21-godišnja Becky koja uzgaja voće i povrće na farmi u Tasburghu.
Pomislivši već da ništa ne pali, Dante je smazao tanjur povrća koji je kanila baciti. Počela mu je stavljati meso među povrće ne bi li tako unio hranjive sastojke koji su mu potrebni. Ali, ako slučajno vidi komadić mesa, ostavi cijeli obrok.
- Ima jedinstveni apetit, ali je zdrav - dodala je vlasnica.
Stručnjaci su zbunjeni. Direktorica veterinarskih usluga Maggie Roberts rekla je kako je poremećaj vrlo rijedak jer su mačke mesožderi i ne mogu nikako biti vegetarijanci.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • karter 15.04.2009.

    I opet ona stara priča da su svi ludi, samo mi ne!

  • karter 15.04.2009.

    D.K. je muško. I sam ne jede ništa od životinja. Vegetarijanstvo je čista nauka. Mačka jede bjelančevine i proteine, koje postoje u mesu, ali svega toga ima i u biljkama. Nagoni se mogu suzbiti i nestati.

  • opera 15.04.2009.

    macka je iz britanije pa ne moze ni biti normalna. a sta se tiče prehrane KARTER-u tvom je slucaju macka hranjena isključivo biljem,bice ju je i ova prisiljavala na to! macki je nagon da lovi i jede meso. poremeceni britanci!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare