To je to što me zanima!

Male Korejce engleskom jeziku podučavaju roboti na kotačima

Visok 1 m, robot učenike podučava putem malog ekrana na kojem je ljudsko lice. Ima kotačiće na kojima se može voziti po učionici i 'razgovarati' s učenicima
Vidi originalni članak

U školama u Južnoj Koreji nastavu iz engleskog jezika počeli su predavati roboti, piše Daily Mail. Gotovo 30 'jajolikih' robota drži nastavu u osnovnim školama. Visok oko 1 metar, robot Engkey učenike podučava putem malog ekrana na kojem je prikazano ljudsko lice. Robot ima kotačiće na kojima se može voziti po učionici i  'razgovarati s učenicima'. Može čitati knjige te pomicati ruke i glavu u ritmu glazbe. 

Engkey su konstruirali stručnjaci na korejskom Institutu  za znanost i tehnologiju. Ipak,  ne funkcioniraju sami već su robotima upravljali učitelji sa Filipina koji putem audiovizualnog sustava na robotu mogu učenike vidjeti i čuti. Kamere koje snimaju učitelja prenose njegove izraze lica na avatara kojeg vide djeca u Južnoj Koreji.  Tridesetak Engkeyeva za sada će održavati posebnu nastavu engleskog jezika nakon redovne školske nastave.

Još su na testiranju. Cijena jednog Engkeya je 48.500 kuna. 

Idi na 24sata

Komentari 5

  • coolnick37 08.02.2011.

    :D men bas dobro

  • Bruno orginal 15.01.2011.

    ma daj preglupo..... kaj čem i robot kaj če me on učit ja bi rađe normalnof profesora a ne tu neku hrpu željeza

  • otorinolaringolog / ginekolog 30.12.2010.

    tak da znaju kaj piše na granati...

Komentiraj...
Vidi sve komentare