To je to što me zanima!

Mladić se odrekao svega i godinu dana živi bez novca

Mark Boyle (30) odlučio se na drastične promjene nakon što je pogledao film o Ghandiju. Živi u autu i uzgaja povrće. Nema novca, ali ima manje briga
Vidi originalni članak

Poduzetniku Marku Boyleu (30) iz Irske dosadilo je prije godinu dana konzumerističko društvo te se odrekao karijere kako bi godinu dana živio bez novca. Kaže kako mu je odluka da živi u zahrđalom karavanu bila najbolja u životu.
- Zapravo nisam znao koliko mi stresa i briga donosi novac dok ga se nisam odrekao. Često me pitaju nedostaje li mi stari život, stres, prometne gužve, računi...Zašto bi mi nedostajalo sve to? Nakon što sam isprobao život bez novca, nikad se ne želim vratiti na staro - kaže Mark koji preživljava uzgajajući povrće na komadu zemlje koji posjeduje, bere gljive i bobice te iz restorana uzima otpatke hrane.
- Umjesto paste za zube koristim sipinu kost koju nađem na plaži pomiješanu s komoračem, umjesto WC papira novine. Za nuždu kopam rupe u zemlji, a vodu za pranje robe prokuhavam na vatri, no nikad mi nije dosadilo - kaže Mark i priznaje da je njegov novi stil života imao i neke negativne strane. Morao je prije pola godine ostaviti djevojku Clare (26) koja ga je podržavala, no nije željela živjeti kao on.
- Bila je to teška odluka no želim graditi budućnost s nekim tko želi sa mnom dijeliti stil života kaže Mark koji se na drastične promjene odlučio nakon gledanja filma Ghandi. Zadnjih  3000 kuna potrošio je na ugradnju solarnih ploča u svoj karavan kako bi mogao napajati laptop. Ironija je u tome da je Mark napisao knjigu o tome kako se odrekao novca i svega materijalnog za koju mnogi kažu da bi mu mogla donijeti veliku zaradu. Mark je prije dvije godine bez novca propješačio Europu i uz pomoć neznanaca uspio doći do Porbandara u Indiji, rodnog mjesta Ghandija. Promovirao je tim pothvatom mir i pokret grupe iz SAD-a kojoj je cilj društvo bez novca.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • Mickyewitch 26.11.2009.

    ..i meni je padalo na pamet da to napravim..

  • tinamandolina 26.11.2009.

    ne koristi kalodont i wc-papir,a ima laptop,zanimljivo.

  • GaNg 25.11.2009.

    Ajmo ponovno .. molim novinara da prepravi neispravnosti u tekstu jer clanak ne prenosi vijest onakvu kakva je.

Komentiraj...
Vidi sve komentare