Obavijesti

Viral

Komentari 7

Mladić se odrekao svega i godinu dana živi bez novca

Mladić se odrekao svega i godinu dana živi bez novca
1

Mark Boyle (30) odlučio se na drastične promjene nakon što je pogledao film o Ghandiju. Živi u autu i uzgaja povrće. Nema novca, ali ima manje briga

VIDEO

Poduzetniku Marku Boyleu (30) iz Irske dosadilo je prije godinu dana konzumerističko društvo te se odrekao karijere kako bi godinu dana živio bez novca. Kaže kako mu je odluka da živi u zahrđalom karavanu bila najbolja u životu.
- Zapravo nisam znao koliko mi stresa i briga donosi novac dok ga se nisam odrekao. Često me pitaju nedostaje li mi stari život, stres, prometne gužve, računi...Zašto bi mi nedostajalo sve to? Nakon što sam isprobao život bez novca, nikad se ne želim vratiti na staro - kaže Mark koji preživljava uzgajajući povrće na komadu zemlje koji posjeduje, bere gljive i bobice te iz restorana uzima otpatke hrane.
- Umjesto paste za zube koristim sipinu kost koju nađem na plaži pomiješanu s komoračem, umjesto WC papira novine. Za nuždu kopam rupe u zemlji, a vodu za pranje robe prokuhavam na vatri, no nikad mi nije dosadilo - kaže Mark i priznaje da je njegov novi stil života imao i neke negativne strane. Morao je prije pola godine ostaviti djevojku Clare (26) koja ga je podržavala, no nije željela živjeti kao on.
- Bila je to teška odluka no želim graditi budućnost s nekim tko želi sa mnom dijeliti stil života kaže Mark koji se na drastične promjene odlučio nakon gledanja filma Ghandi. Zadnjih  3000 kuna potrošio je na ugradnju solarnih ploča u svoj karavan kako bi mogao napajati laptop. Ironija je u tome da je Mark napisao knjigu o tome kako se odrekao novca i svega materijalnog za koju mnogi kažu da bi mu mogla donijeti veliku zaradu. Mark je prije dvije godine bez novca propješačio Europu i uz pomoć neznanaca uspio doći do Porbandara u Indiji, rodnog mjesta Ghandija. Promovirao je tim pothvatom mir i pokret grupe iz SAD-a kojoj je cilj društvo bez novca.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

VIDEO Budale kruže, a on ide ravno: Pogledajte kako je u Zagrebu prošao kružni tok!
NEVJEROJATNA SNIMKA

VIDEO Budale kruže, a on ide ravno: Pogledajte kako je u Zagrebu prošao kružni tok!

ZAGREB Snimku je objavila Facebook stranica Prometne zgode i nezgode. Na njoj se vidi da vozač uopće nije usporio prije kružnog toka na Tuškancu niti je ušao pravilno u njega. Krivim smjerom je samo proletio ravno! Što je najgore, neki ga i brane: 'Pa nije nikoga bilo, ne vidim što je napravio krivo...' Strahuje se da iza tog komentara stoji čovjek koji ima vozačku. Pravu...

'Žene mi zavide, muškarci me se boje. Predobro izgledam i zato sam sama već šest godina...'
BRITANKA IMA PROBLEM

'Žene mi zavide, muškarci me se boje. Predobro izgledam i zato sam sama već šest godina...'

Ljudi misle da ne idem na spojeve jer sam arogantna, ali to nije razlog, jednostavno ne mogu pronaći nikoga jer ovako dobro izgledam. Boje mi se prići, kaže Britanka
VIDEO Jutarnje razgibavanje divljih svinja. Trčali uz prugu u Zagrebu: 'Išli su prema centru'
KUDA IDU DIVLJE SVINJE?

VIDEO Jutarnje razgibavanje divljih svinja. Trčali uz prugu u Zagrebu: 'Išli su prema centru'

ZAGREB - Dvije divlje svinje u petak ujutro snimio je čitatelj 24sata u zagrebačkoj Dubravi. Trčale su uz prugu, prvo su pretrčale Osječku, pa Branimirovu te nastavile svoj put prema centru, rekao nam je čitatelj.