To je to što me zanima!

Na portalu Gastro.hr osvojite knjigu s brojnim receptima

Uživajte sa mnom!, knjiga priča hrvatskog gastrobarda Radovana Marčića može postati vaša! Otkrijte nove recepte i nevjerojatne tajne jadranske tradicije
Vidi originalni članak

Knjiga Uživajte sa mnom! kroz segment prehrane otkriva i popunjava prazninu u razumijevanju običaja i ljudi koji su ostali vezani i vjerni moru i vrijedan je doprinos razumijevanju tradicionalne baštine. Ne radi se o uobičajenoj kuharici iz koje možemo prepisati recept za neku prigodu i vratiti je na policu da se izgubi među svakojakim drugim priručnicima za povremenu upotrebu. To je knjiga priča o jadranskoj tradiciji, uz recepte koji otkrivaju nevjerojatnu raznolikost u detaljima, netipičnu za tako relativno mali zemljopisni prostor. Radovan Marčić, član žirija »MasterChefa Hrvatska«, autor je ove knjige koja će vas oduševiti.

Uključite se na portalu Gastro.hr!

Nagradni natječaj traje od 22. listopada u 15h do nedjelje 26. listopada u 15h. Da biste se uključili, na portalu Gastro.hr, jednostavno ispunite na dnu članka priloženi obrazac ostavljajući odgovor na nagradno pitanje "Zašto volim dalmatinsku kuhinju?". Najmaštovitiji komentari osvojit će novu knjigu Radovana Marčića. Sretno svima!

Uključite se OVDJE

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Super baka 24.10.2012.

    Lagano,niskokalorično,štedljivo začinjeno,"na lešo" ,epiteti su dalmatinske kuhinje! I nadasve zdravo! Jer,ono što unosimo u organizam jako je bitno:svježe ili kuhano povrće,domaći sirevi,puno ribe i ostali plodovi mora od kojih se kuhaju fantastične juhe,brodeti,rižota,mariniraju se,usoljavaju,bacaju se na gradele...A nađe se i jače jelo,razne pašticade,meso s roštilja,janjetina i ovčetina.A tek pršut sušen na buri! A uz meso i ribu ide dosta povrća:blitve,krumpira,rajčice,zelja,artičoka i neizostavna tjestenina,njoki,špageti,manistra... sve začinjeno maslinovim ulje,svježim ili sušenim začinskim biljem.Nepojmljivo je izostaviti u dalmatinskoj kuhinji lovor,ružmarin.bosiljak,kadulju,kao i peršin i češnjak uz ribu.Obogatimo stol s ukiseljenim lučicama i kaparama,zelenim i crnim maslinama.I nakon ukusnog obroka desert,nešto slatko,bez maragrinskih krema,tradicionalni kolači sa svježim ili sušenim voćem,medom,bademima i orasima.Kažu da riba mora plivati tri puta:u moru,ulju i vinu.I zato zalijmo čašom vina nakon jela,bio to suhi Crni Merlot,Dingač ili Babić:))

Komentiraj...
Vidi sve komentare