To je to što me zanima!

Najglasnija mačka na svijetu? Zvuči kao Boeing dok slijeće

Smokey proizvodi zvuk od 92 decibela dok prede, a njeni vlasnici su rekli kako ih ometa dok gledaju televiziju. Zainteresirala je i Guinnessovu knjigu rekorda
Vidi originalni članak

Mačka Smokey prede toliko glasno da taj zvuk uspoređuju sa zvukom slijetanja Boeinga 737. Zvuk koji proizvodi je jačine 92 decibela, a mačke inače dok predu proizvode zvuk oko 25 decibela. Njeni vlasnici Ruth i Mark Adams iz Northamptona rekli su kako ih mačka ometa dok gledaju televiziju ili slušaju radio jer od nje ne čuju dobro zvuk. Ističu kako zvuči kao da joj je golub zapeo u grlu. 

- Prede čak i dok jede. Ne prede jedino dok spava. Taj zvuk je ili simpatičan ili jako naugodan, ovisi u kakvom si raspoloženju - rekla je Ruth. 

Iz Guinnessvoe knjige rekorda su izvijestili kako imaju kategoriju 'najglasnije mačke na svijetu', ali se još nitko nije prijavio. Dodali su kako će mačku uzeti u obzir kao kandidata ukoliko prede jače od 80 decibela. Diana Johnson iz Udruge za zaštitu mačak rekla je kako ništa slično u životu nije čula. Mačka Smokey inače ima 12 godina, piše Daily Mail.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • rearea 23.02.2011.

    da se maca ne zove Jaca XD

  • Metzelder 22.02.2011.

    kao da imas mjesalicu za beton u kuci!

  • fantastic 22.02.2011.

    zlobna je ova macka punim......... to ona namjerno tak prede....zlobnija od goluma

Komentiraj...
Vidi sve komentare