To je to što me zanima!

Najstariji bodybuilder: Britanac u 87. godini krenuo u teretanu

Charles Eugester iz Velike Britanije je kao dijete mrzio vježbanje. I kada se oženio nije vježbao no u 50-ima se počeo baviti plivanjem, a u 80-ima diže utege
Vidi originalni članak

Umirovljeni zubar Charles Eugster (91) najstariji je bodybulider na svijetu, piše Express.co.uk. Dizanjem utega počeo se baviti kada je imao 87 godina. Tvrdi kako nije fanatik. 

- Vježbanje je poput  četkanja zubi ili pranja. Ako to ne radite bit će vam loše. Ostati u formi poslije 60-ih najvažnije je za kvalitetan život  - rekao je Charles koji sada živi u Švicarskoj. 

Do sada je osvojio 36 medalja u veslanju te tri put zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu u fitnessu na kojem sudjeluje 2.400 natjecatelja iz 40 država. Doktor Eugster kaže kako svoje srednje godine proveo uglavnom na kauču. 

- Mrzio sam vježbanje u školi. Kada sam se oženio, moja supruga nije bila zainteresirana za vježbanje pa sam joj se prilagodio. Počeo sam vježbati u 50-ima - rekao je Eugster. 

Britanac u teretanu odlazi tri puta na tjedan. Vježba oko sat i pol. Trenutno je na visoko-proteinskoj dijeti i jede puno voća i povrća. Kaže kako vježbanje usporava starenje i 'oštri' mozak.

- I najmanje vježbanje donosi veliku korist vašem zdravlju - rekao je vitalni starac. 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • SmijehDo Suza 14.03.2011.

    ****admin**** Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 5 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je opomena. Trenutni broj vaših opomena u posljednjih tjedan dana je 2. Ako ih sakupite tri, vaš korisnički račun bit će blokiran na rok od 24 sata.

  • Dreamer2506 14.03.2011.

    Svaka čast starom... Al za vašu informaciju visokoproteinska dijeta je takva dijeta u kojoj se unosi što više bjelančevina, dok se ostali makronutrijenti (ugljikohidrati, masti) reduciraju do minimuma. Pošto je voće ugljikohidrat, ta se dijeta ne naziva visokoproteinska :D

Komentiraj...
Vidi sve komentare