To je to što me zanima!

Najveće obiteljsko stablo locirao tragajući za genima

Djedica je potrošio preko 180.000 kuna locirajući obiteljsko stablo 1500 godina unazad. U rodu je čak i s Williamom Osvajačem i s Alfredom Velikim
Vidi originalni članak

Roy Blackmore (76) iz Somerseta želi se plasirati u Guinnesssovu knjigu rekorda s najvećim obiteljskim stablom na svijetu. Identificirao je 9390 predaka do 500. godine, uključujući kauboja s Divljeg zapada, francuskog kralja i vojnika iz Građanskog rata. Povezao se kroz 37 generacija s Williamom Osvajačem iz 11. stoljeća i kroz 45 generacija s Alfredom Velikim iz devetog stoljeća. Počeo je svoje istraživanje jer je kao dijete ostao siroče i želio je naučiti sve o svojoj obitelji.
- Bilo je to interesantno putovanje s iznenađujućim usponima i padovima. Nisam planirao ići tako daleko. Ali, što sam dalje išao, postajalo je sve zanimljivije - rekao je Roy.
Provodio je pet sati dnevno pretražujući dokumente iz arhive, knjižnice, groblja i popisa stanovništva. Stručnjaci kažu da je njegovo istraživanje jedinstveno jer nije imao koristi od interneta nego je morao slijediti pisani trag.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare