To je to što me zanima!

Nakon 30 godina pronašao ljude sa svojih fotografija

Fotograf Chris Porsz (56) uhvatio je trenutak oproštaja ljubavnog para na željezničkom kolodvoru i dječačića kojem policajac 'drži lekciju'
Vidi originalni članak

Nitko od ljudi s fotografija snimljenih prije 30 godina nije znao da ih slikaju. Fotograf Chris Porsz (56) uhvatio je trenutak oproštaja ljubavnog para na željezničkom kolodvoru i dječačića kojem policajac 'drži lekciju'. Prošle godine Britanca je počela zanimati i pozadina fotografija koje je snimio u Peterboroughu početkom '80-ih. Putem lokalnih novina zamolio je ljude sa fotografija da mu se jave te ih je snimio u istim pozama od prije tri desetljeća. Chris, medicinski tehničar, snimio je stotine fotografija u Peterboroughu.
- Obožavam spontane fotografije i snimati ljude. Ako bi mi netko 'zapeo za oko', snimio bih ga. Da sam ljudima govorio da poziraju, uništio bih sliku - kaže Chris koji i dalje traži ljude sa drugih svojih fotografija.

LJUBAVNI PAR S KOLODVORA JOŠ SE VOLI

Porszu je oduvijek jedna od najdražih fotografija bila ona ljubavnog para na stanici iz 1982. godine. Roditelji Tonyja Wilmota prepoznali su ga na fotografiji u novinama. Tony i njegova sadašnja žena Sally tada su radili u različitim gradovima, a u Peterborough su došli posjetiti njegovu obitelj.
- Sallyjin vlak kretao je par minuta poslije moga. Nisam imao pojma da nas je netko fotografirao. Mislili smo da nema nikoga na stanici - rekao je Tony. Njihovu rekonstrukciju trenutka gledali su sin Tom (22) i kćer Jenny (20).
- Često se nismo viđali po tri, četiri tjedna, tako da su nam rastanci bili značajni. Našoj djeci to je teško shvatiti jer danas svi imaju mobitele i šalju si poruke. No u to vrijeme trebalo je naći telefonsku govornicu ako smo se htjeli čuti - priča Sally. Na kolodvoru se gotovo ništa nije promijenilo osim vlakova. Prozori koji su se nekada spuštali, u Britaniji više ne postoje, pa se par morao poljubiti kroz otvorena vrata.
POLICAJAC SE SASTAO SA NESTAŠNIM DJEČAKOM
Tim Woodman imao je 12 godina kada ga je Porsz snimio u razgovoru s policajcem.
- Nisam siguran što mi je policajac govorio ali mislim da mi je držao lekciju o vožnji biciklom po nogostupu - kaže Tim koji je danas oženjen i ima šestero djece. Ni 'bobby' se ne sjeća što je govorio mališanu. David Harvey umirovljen je nakon 30 godina u policiji.

MUŽ JOJ SE S PLATFORME VRATIO ZA 21. ROĐENDAN
Trudie Talbot slavila je svoj 21. rođendan sa suprugom Davom s kojim je tada bila šest mjeseci u braku. Našli su se ispred katedrale i popili sok. S njima je bio i pas Zeb. Danas imaju tri kćeri.
- 21. rođendan bio mi je bitan i divno je da ga je Chris fotografirao. Sjećam se da je bio divan dan, a Dave se vratio s naftne platforme - rekla je Trudie.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • olnada 26.05.2010.

    Interesantno!

  • crnka27os 26.05.2010.

    ovo mi je totalno super,slika prije,slika sada,fora skroz,mogu zamislit reakciju tih ljudi

Komentiraj...
Vidi sve komentare