Kuhar Daniel Angerer iz SAD-a je počeo raditi sir od mlijeka svoje supruge jer ga je nakon poroda imala previše. Bio je znatiželjan te je htio otkriti može li se i od ljudskog mlijeka napraviti prehrambeni proizvod. Napravio je sir te se oduševio izvrsnim okusom. Neobični sir je stavio na ponudu u restoranu u New Yorku gdje radi. Servira ga obično kao prilog luksuznijim jelima.
- Kuhari su znatiželjni i žele istražiti sve vrste okusa. Ljudsko mlijeko imao okus kao malo slađe kravlje mlijeko - rekao je Angerer. Dodao je kako njihovo dijete ima dovoljno majčinog mlijeka koje čuvaju u hladnjaku. Na svom blogu nudi i recepte za specijalitete uz koje se može servirati sir napravljen od majčinog mlijeka. Neki smatraju kako je njegov specijalitet i više nego odvratan, dok neki misle da je ideja izvrsna. Potiču ga da od tog mlijeka napravi i maslac ili sladoled.