To je to što me zanima!

"Napravio sam cijeli grad iz ljubavi prema supruzi!"

Romantični britanski par održava svoju ljubav na životu tako što je posvetio 20 godina stvarajući maketu kafića i grada u kojem su se upoznali...
Vidi originalni članak

Stanley i Christine Buck prvi put su se vidjeli u krcatom kafiću 50-ih godina prošlog stoljeća. Ona je imala 17, a on samo 24 godine. Par, koji se oženio dvije godine kasnije, odlučio je proslaviti najvažniji dan života pa su počeli stvarati vjernu repliku kafića u londonskom Greenfordu. Ali, nisu stali na njemu. Proveli su 30.000 sati gradeći cijeli grad onako kako je izgledao 1950. godine. Golema drvena maketa od šest metara ima 12 trgovina, kuće i kino s minijaturnim plakatima filmova koji su tada igrali.
- Prije sam radio makete vlakova, ali nakon što sam otišao u mirovnu Christine me nagovorila da počnem izrađivati kuće za lutke pa smo došli na ideju za grad - rekao je 75-godišnji Stanley.
Oboje uživaju u hobiju. Stanley radi zgrade, a Christine ih boji.
- Napravio sam cijeli grad iz ljubavi prema mojoj ženi - rekao je.
Slijedeće godine proslavit će zlatni pir.
- Sjedio sam u kafiću i vidio da je ušla prelijepa djevojka. Ali, još petorica su pokušavala privući njezinu pažnju pa sam mislio kako nemam šanse - dodao je, još uvijek, zaljubljeni Stanley.
Ipak joj je prišao i rekao mjesto sastanka. Otišao je prije nego ga je stigla odbiti. Oduševio se vidjevši je na dogovorenom mjestu. Počeli su raditi maketu 1990. godine preselivši se u Whittlesey. Drže maketu u kolibi na kraju vrta, a tisuće posjetitelja dolazi je vidjeti. Na svakoj zgradi može se skinuti prednji dio i krov koji otkriva što se skriva unutra. Najveća zgrada je trgovina haljina koju je nazvao po ljubljenoj Christine.
- Još uvijek radim na modelu iako nemam više snage kao prije. Ali, daleko je od gotovog - dodao je.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • maja72maja 01.04.2009.

    hahahahahahahaah bravooooooooooo karmacoma nek se ovi polupismeni malo muce hahahahahah

  • maja72maja 01.04.2009.

    Tek sad vidim da je vrijedilo uciti mogu biti PONOSNA na svoj jezik!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • karmacoma777 01.04.2009.

    Sloboda govora! Sramota ste za svoju struku, ne libite se ljude koštati posla, ugleda ili bilo čega, a sve bazirate na poluinformacijama. A kad vas netko s pravom kritizira za GRAMATIKU- brisanje. Dno dna. Radije bi gladan kruha bio nego radio u ovom smeću od 'novina'. Ma zapravo, radije bih si ostavio zasran šupak nego obrisao guzicu s vašim 'novinama'!

Komentiraj...
Vidi sve komentare