To je to što me zanima!

Ne pamti obitelj, ali Seana Connerya uvijek prepozna

Znanstvenici su otkrili slučaj žene koja ne može prepoznati glas svoje rođene kćeri. Ali zato uvijek može prepoznati glas glumca Seana Connerya
Vidi originalni članak

Žena ne prepoznaje glasove obitelji i prijatelja. Kad priča s kćerkom, dovoljno je nekoliko trenutaka da joj zaboravi glas.
Stručnjaci njezino stanje zovu Phonagnosia. Od djetinjstva se bori s tim i naučila je tako živjeti. Na telefon se gotovo nikad ne javlja osim kad netko navede da će je zvati u određeno vrijeme. Svojim prijateljima podijelila je različite verzije svog imena, tako da, ako je nazovu u neočekivano vrijeme, znat će tko je.
- Ponekad, ljudi imaju problema s prepoznavanjem glasova. To može bii posljedica moždanog udara ili oštećenja mozga. Ovo je prvi slučaj kojem je netko s tim odrastao - kaže liječnik Duchane.
U istraživanju koje je proveo s liječnicom Luciom Garrido, ženi je postavio niz zadataka. Trebala je prepoznati lica i glasove poznatih političara i glumaca te neke melodije. Bilo joj je teško i nije uspjela prepoznati i zapamtiti nijedan glas osim onaj Seanna Connerya, te nekoliko melodija iako nije znala navesti tko pjeva.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Elio 31.10.2008.

    a on je ipak legenda :D

Komentiraj...
Vidi sve komentare