To je to što me zanima!

Nemate novca za platiti račun? Onda perite suđe sat vremena

Zalogajnica Mirai Shokudo, u tokijskom predgrađu Jinbocho, na ovaj način posluje od 2016. kada je i otvorena. Ideja je to bivše programerke Sekai Kobayashi (33)
Vidi originalni članak

Restoran u Japanu svojim gostima ne naplaćuje obroke, već za naručeni ručak zauzvrat nudi posao - pranje suđa. Na taj način 'zaposlili' su već više od 500 ljudi koji, nakon što pojedu, odrade jednu smjenu perući suđe i tako podmiruju svoj račun. 

Ako jedu tijekom dana, nakon ručka ostanu i 50 minuta brišu stolove i tanjure, a ako večeraju peru tanjure za sutrašnji dan. 

Zalogajnica Mirai Shokudo, u tokijskom predgrađu Jinbocho, na ovaj način posluje od 2016. kada je i otvorena. Ideja je to bivše programerke Sekai Kobayashi (33) koja je na ovaj način željela restoran učiniti dostupnim i za siromašne sugrađane koji inače ne bi mogli jesti.

Kobayashi je jedina zaposlena, a sve rezultate poslovanja uredno objavljuje na internetu te savjetuje i druge restorane kako raditi na sličan princip. 

- Moji kolege na poslu uvijek su tražili da im nešto kuham i od tud ideja da ostavim programerstvo i otvorim restoran. Vodila sam i lanac restorana prije otvaranja Mirai Shokuda. Mnogi se boje napustiti stalan posao u strahu da će im to uništiti život, ali zašto ne bi krenuli u drugom smjeru? Hrabrost će vas dovesti na put do kojeg vam je najviše stalo i upravo to se dogodilo meni - ispričala je Sekai, prenosi Daily Mail

Idi na 24sata

Komentari 14

  • umjereni pacifist 13.03.2018.

    ovakav način rada je moguć svugdje osim kod nas. te sanitarni list, te prijava, te zaštita na radu, te porezi,prirezi,piz.. materine. milion papira i na kraju optužba za robovlasnički odnos. lijepa gesta japanaca. dođeš,pojedeš i ako ti se nikuda ne žuri,malo počistiš i lova ti ostane.

  • Uragan_1 11.03.2018.

    Mudro i pošteno !

  • 11.03.2018.

    volim prati suđe

Komentiraj...
Vidi sve komentare