To je to što me zanima!

Neustrašivi miševi: Trener ih je naučio surfati i plivati

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Shane Wilmott uočio je talent miševa, a prije 25 godina je prvog ljubimca naučio plivati. Miševi 'surferi' prava su atrakcija na plaži u Australiji
Vidi originalni članak

Miševi Rocket, Peanut, Skidmark i Banzai naučili su sve trikove surfanja na vodi te su postali prava atrakcija na australskoj plaži. Njihov talent je uočio Shane Wilmott (39), koji se bavi brodogradnjom, a izradio im je male daske za surfanje. Wilmott uči svoju malu družinu raznim surferskim trikovima.
- Iako mnogi sumnjaju u to, miševi su odlični plivači. Čak i ako padnu sa daske plivaju u vodi sve dok ih ne 'spasim' - rekao je Wilmott. Naglasio je kako ga je mnogo ljudi pitalo jesu li ribe opasne za miševe. Rekao je da su im galebovi ipak veća prijetnja. Prilikom surfanja jako pazi na miševe te se brine da ih druge životinje ne pojedu. istaknuo je da se na miševe naviknuo te da su mu više kolege nego kućni ljubimci. Prije 25 godina je prvi put naučio plivati jednog od svojih miševa. Prvo ih nauči plivati u kadi pa ih tek onda odvede na plažu. Uz toliko godina prakse Wilmott sada izrađuje nabolje daske za surfanje prilagođene miševima. Publika često ne može vjerovati da te male životinjice mogu naučiti plivati i surfati.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • svicko 29.06.2010.

    nebi mi to po vodi surfalo

  • user_29831 29.06.2010.

    men se više čini da su uplašeni a ne da znaju surfat... al ok

  • Rocky00 29.06.2010.

    baš je simpa......

Komentiraj...
Vidi sve komentare