To je to što me zanima!

Nezapamćena zima: Na Floridi ledene iguane padaju sa stabla

SAD: Najmanje 16 osoba preminulo je od utorka od posljedica ekstremnih vremenskih uvjeta. Vlasti su priopćile da je ovo jedna od najhladnijih američkih zima posljednjih godina
Vidi originalni članak

Polarna hladnoća i dalje hara SAD-om, a koliko je hladno, možda najbolje prikazuju snimke s Floride. Naime, zbog temperatura koje su pale 10 Celzijevih stupnjeva ispod nule, s drveća padaju smrznute iguane.

Da, dobro ste pročitali. Izgledaju kao da su mrtve, no samo su ukočene zbog jake hladnoće.

- Ova hladnokrvna stvorenja, koja nastanjuju tropske oblasti Kariba, Srednje i Južne Amerike, smrzavaju se kad temperatura padne ispod 10 stupnjeva. Sad im je prehladno da bi se kretale - kaže Christen Sommers iz Komisije za očuvanje riba i divljih životinja na Floridi.

Osim iguana, hladnoća je pogodila i morske pse i kornjače. Stanovnicima se savjetuje da ne diraju smrznute životinje jer bi se mogle osjetiti ugroženima i pokušati napasti ljude.

Organizacija za zaštitu morskih pasa Atlantic White Shark Conservancy (AWSC) objavila je da je pronašla smrznute leševe triju morskih pasa na sjeveroistočnoj obali SAD-a.

Idi na 24sata

Komentari 25

  • trf 09.01.2018.

    Kaj padne iguana s drva i ekipa odmah pocne s harpom...chemtrailsima i bog te pita s cim....kako su teorije zavjere pogodne za plitke ljude....a u vlastitoj zemlji imaju stranku zavjere ....he..he

  • zerp 05.01.2018.

    Igraju se sa prirodom, možda nešto nauče...

  • muskarac 05.01.2018.

    -10 na floridi? jeli ovo neka greska ili sta? da niste mislili 10?

Komentiraj...
Vidi sve komentare