To je to što me zanima!

Od jeftine tekile napravili su prave male dijamante

Meksički istraživači pretvorili su nacionalno piće u dijamante. Traže adekvatnu upotrebu za kristale jer su premali da bi se koristili u proizvodnji nakita
Vidi originalni članak

Tekilini dijamanti mogli bi se koristiti za otkrivanje radijacije, kao alat za rezanje ili će u budućnosti biti zamjena za silikon u računalnim čipovima, rekao je Miguel Apatiga, jedan od triju znanstvenika s meksičkog sveučilišta National Autonomous.
Otkrili su da, kada se ugrijana para iz bijele tekile nanese na bazu od nehrđajućeg čelika, stvori opnu od dijamanata. Počeli su eksperimentirati prije 13 godina sa sintetičkim dijamantima i plinovima kao što je metan. Kasnije su počeli proizvoditi dijamante iz tekućine. Primijetili su da je idealna mješavina 40 posto etanola i 60 posto vode, što je sličan omjer koji je u tekili.
- Kupio sam jeftinu tekilu i napravio test pod istim uvjetima kao s etanolom i vodom. Rezultat je bio pozitivan - rekao je Apatiga.
Dijamanti koji se formiraju na taj način toliko su mali da se ne mogu upotrebljavati za nakit. Bilo bi iznimno teško dobiti dijamant dovoljno velik za prsten pa istražuju alternativnu uporabu.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare