To je to što me zanima!

Odvratno, ali i istinito: Ove su životinje izašle iz - WC školjke!

Iako zvuči poput urbane legende, različite životinje uspijevaju ispuzati iz naših WC školjki. Po svojoj prirodi, vodovod je stvoren za sve ono što luta kanalizacijom i plaši ljude na toaletu...
Vidi originalni članak

Štakori

U travnju prošle godine, štakor iz školjke je napao starijeg muškarca u irskom Midletonu. Nesretnik je odmah požurio u gradsku bolnicu s ugrizom na leđima, a vijest o napadu se proširila gradom i stvorila paniku. Štakori mogu plivati u školjci i penjati se po cijevima, a stanovi u prizemlju imaju horizontalno ili koso postavljene cijevi, što glodavcima omogućuje lakše probijanje.

Ne vjerujete? Onda pogledajte ovo: 

Ili, da vam bude još malo jasnije:

Pitoni

Mjesec dana nakon štakora, u svibnju prošle godine, piton od tri metra ugrizao je čovjeka za penis. Nemili događaj se zbio u jednoj tajlandskoj provinciji, a 38-godišnja žrtva srećom je preživjela napad i to zbog hvatanja pitona za vrat.

- Prvo sam mislio da mi je penis otpao, ali sam uspio otvoriti pitonove ralje i spasiti se - izjavio je Atthaporn Boonmakchuay. Njegova žena i susjed pokrili su pitonovu glavu s plastičnom vrećicom i otjerali ga u divljinu.

Klokani

Ipak, ima i drugih situacija. Nevjerojatno, ali i australski tobolčar se našao na nezgodnom mjestu u nezgodno vrijeme. Video iz rujna prošle godine prikazuje klokana, koji jede toaletni papir u jednom javnom WC-u u australskom Queenslandu. Mjesec dana kasnije, isti klokan je ponovno snimljen prilikom zanimljivog obroka, a smatra se da klokani jedu kartonske kutije te da im je toaletni papir slična, ali mekša opcija.

Medvjedi

Svibanj, 2012. godine. 65-godišnji Gord Shurvell iz kanadskog Ontarija doživio je bizaran napad medvjeda, a za samoobranu je imao samo - rolu toaletnog papira. Naime, ostavio je otvorena vrata toaleta kako bi "uživao u pogledu", a situacija je završila pucanjem u medvjeda. Ubio ga je Gordov prijatelj koji je čuo buku. Na pitanje novinara je li se olakšao od straha, Shurvell je izjavio:

- Već i prije dolaska medvjeda!

Pauci

Nesreća je kad te pauk jednom ugrize za penis, a što tek reći kad se to ponovi? 21-godišnjak iz Sydneyja zasigurno će imati dugogodišnju traumu od paukova. Ugrizao ga je pauk udovica, koji se smatra jednim od najopasnijih na svijetu.

Njegov neurotoksični otrov može ozbiljno naštetiti ljudima, a ozbiljni bolovi nakon ugriza često traju dulje od 24 sata. Godišnje ugrize više od dvije tisuće Australaca.

Žabe

Sedam puta u dva mjeseca ovi su vodozemci napali istu kuću u američkom Tampa Bayu, a stvar je u lošim vodovodnim ventilima koji omogućuju lakši prolaz životinjama. Žabe mogu ući kroz otvore kanalizacije ili skliznuti kroz pukotine, a zanimljivo je da često uđu u kuću na druge načine te završe u WC školjci.

Tuljani

Smiješna anegdota stiže iz Tasmanije, australske otočne savezne države. Tuljan Samy, težak 120 kilograma, zaspao je u ženskom WC-u u Davenportu, u sjevernom dijelu zemlje. Oslobođen je i pušten u najbliži vodeni tok. Tasmanija je područje poznato po tuljanima, koji često završavaju u dvorištima i ograđenim pašnjacima, a brza reakcija je ono što ih spašava u ovakvim situacijama.

Čegrtuše

Osim pitona, i ova vrsta zmije voli zaviriti iz školjke. Ranije ovog mjeseca, jedna teksaška obitelj našla se u vrlo neugodnoj situaciji. Dječak koji je zmiju našao u zahodu otišao je po lopatu, a onda ju je majka ubila. Trenutak koji je šokirao cijelu obitelj bio je kad su otkrili još 23 čegrtuše u vlastitoj kući.

Vjeverice. Ili opet štakori?

U rujnu 2015. godine, jedan par iz Mississippija vratio se s medenog mjeseca i u WC školjci naišao na misteriozno stvorenje.

- Bila je to životinja velike smeđe mase s dlakavim ušima i nismo mogli sa sigurnošću reći o čemu je riječ. Lokalni vodoinstalateri vjeruju da je životinja zapela i otrovala se u potraži za svježom vodom.

Anakonde

Još jedna vrsta zmija na popisu. "Maloljetna" anakonda od jednog metra otkrivena je u zahodu u američkom Arlingtonu. Odrasle anakonde mogu doseći i do četiri metara dužine, a njihova prirodna navika su vlažna područja poput močvara i bara, što se lako povezuje s WC školjkama. Anakonde nisu otrovne, ali svojim snažnim stiskom ubijaju žrtvu i nije dozvoljeno imati ih kao kućne ljubimce, jer se prosječna osoba ne može nositi s tako velikom zmijom.

Idi na 24sata

Komentari 21

  • jluci82 10.02.2017.

    Kod mene je Ctebo Culej jutros pokušao izgmizati iz wc školjke,pa sam ga nabio nazad četnikom,ovaj četkom.

  • 08.02.2017.

    nevjerovatno

  • poderanegace 08.02.2017.

    od sad obavljam nuzdu u kahlici (noni, tuti ) : )

Komentiraj...
Vidi sve komentare