Obavijesti

Viral

Komentari 21

Odvratno, ali i istinito: Ove su životinje izašle iz - WC školjke!

Odvratno, ali i istinito: Ove su životinje izašle iz - WC školjke!
1

Iako zvuči poput urbane legende, različite životinje uspijevaju ispuzati iz naših WC školjki. Po svojoj prirodi, vodovod je stvoren za sve ono što luta kanalizacijom i plaši ljude na toaletu...

VIDEO

Štakori

U travnju prošle godine, štakor iz školjke je napao starijeg muškarca u irskom Midletonu. Nesretnik je odmah požurio u gradsku bolnicu s ugrizom na leđima, a vijest o napadu se proširila gradom i stvorila paniku. Štakori mogu plivati u školjci i penjati se po cijevima, a stanovi u prizemlju imaju horizontalno ili koso postavljene cijevi, što glodavcima omogućuje lakše probijanje.

Ne vjerujete? Onda pogledajte ovo: 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ili, da vam bude još malo jasnije:

Pitoni

Mjesec dana nakon štakora, u svibnju prošle godine, piton od tri metra ugrizao je čovjeka za penis. Nemili događaj se zbio u jednoj tajlandskoj provinciji, a 38-godišnja žrtva srećom je preživjela napad i to zbog hvatanja pitona za vrat.

- Prvo sam mislio da mi je penis otpao, ali sam uspio otvoriti pitonove ralje i spasiti se - izjavio je Atthaporn Boonmakchuay. Njegova žena i susjed pokrili su pitonovu glavu s plastičnom vrećicom i otjerali ga u divljinu.

Klokani

Ipak, ima i drugih situacija. Nevjerojatno, ali i australski tobolčar se našao na nezgodnom mjestu u nezgodno vrijeme. Video iz rujna prošle godine prikazuje klokana, koji jede toaletni papir u jednom javnom WC-u u australskom Queenslandu. Mjesec dana kasnije, isti klokan je ponovno snimljen prilikom zanimljivog obroka, a smatra se da klokani jedu kartonske kutije te da im je toaletni papir slična, ali mekša opcija.

Medvjedi

Svibanj, 2012. godine. 65-godišnji Gord Shurvell iz kanadskog Ontarija doživio je bizaran napad medvjeda, a za samoobranu je imao samo - rolu toaletnog papira. Naime, ostavio je otvorena vrata toaleta kako bi "uživao u pogledu", a situacija je završila pucanjem u medvjeda. Ubio ga je Gordov prijatelj koji je čuo buku. Na pitanje novinara je li se olakšao od straha, Shurvell je izjavio:

- Već i prije dolaska medvjeda!

Pauci

Nesreća je kad te pauk jednom ugrize za penis, a što tek reći kad se to ponovi? 21-godišnjak iz Sydneyja zasigurno će imati dugogodišnju traumu od paukova. Ugrizao ga je pauk udovica, koji se smatra jednim od najopasnijih na svijetu.

Njegov neurotoksični otrov može ozbiljno naštetiti ljudima, a ozbiljni bolovi nakon ugriza često traju dulje od 24 sata. Godišnje ugrize više od dvije tisuće Australaca.

Žabe

Sedam puta u dva mjeseca ovi su vodozemci napali istu kuću u američkom Tampa Bayu, a stvar je u lošim vodovodnim ventilima koji omogućuju lakši prolaz životinjama. Žabe mogu ući kroz otvore kanalizacije ili skliznuti kroz pukotine, a zanimljivo je da često uđu u kuću na druge načine te završe u WC školjci.

Tuljani

Smiješna anegdota stiže iz Tasmanije, australske otočne savezne države. Tuljan Samy, težak 120 kilograma, zaspao je u ženskom WC-u u Davenportu, u sjevernom dijelu zemlje. Oslobođen je i pušten u najbliži vodeni tok. Tasmanija je područje poznato po tuljanima, koji često završavaju u dvorištima i ograđenim pašnjacima, a brza reakcija je ono što ih spašava u ovakvim situacijama.

Čegrtuše

Osim pitona, i ova vrsta zmije voli zaviriti iz školjke. Ranije ovog mjeseca, jedna teksaška obitelj našla se u vrlo neugodnoj situaciji. Dječak koji je zmiju našao u zahodu otišao je po lopatu, a onda ju je majka ubila. Trenutak koji je šokirao cijelu obitelj bio je kad su otkrili još 23 čegrtuše u vlastitoj kući.

Vjeverice. Ili opet štakori?

U rujnu 2015. godine, jedan par iz Mississippija vratio se s medenog mjeseca i u WC školjci naišao na misteriozno stvorenje.

- Bila je to životinja velike smeđe mase s dlakavim ušima i nismo mogli sa sigurnošću reći o čemu je riječ. Lokalni vodoinstalateri vjeruju da je životinja zapela i otrovala se u potraži za svježom vodom.

Anakonde

Još jedna vrsta zmija na popisu. "Maloljetna" anakonda od jednog metra otkrivena je u zahodu u američkom Arlingtonu. Odrasle anakonde mogu doseći i do četiri metara dužine, a njihova prirodna navika su vlažna područja poput močvara i bara, što se lako povezuje s WC školjkama. Anakonde nisu otrovne, ali svojim snažnim stiskom ubijaju žrtvu i nije dozvoljeno imati ih kao kućne ljubimce, jer se prosječna osoba ne može nositi s tako velikom zmijom.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

VIDEO Cesta za nigdje, zebra ni za što, stepenice ni do čeg: Ovo su bizarne gradnje u Hrvatskoj
POGLEDAJTE KOMPILACIJU

VIDEO Cesta za nigdje, zebra ni za što, stepenice ni do čeg: Ovo su bizarne gradnje u Hrvatskoj

HRVATSKA: Ovo nema nigdje na svijetu, pomislili smo često kad bismo ugledali neku novu građevinsku soluciju koje su se Hrvati dosjetili. Nešto je tu privatne gradnje, za većinu su odgovorne vlasti, a zajednička osobina im je bizarnost. Nešto od ovoga je u međuvremenu popravljeno ili je nestalo, ali fotografije nam ostaju. Ovo su najčudnija i najbizarnija građevinska rješenja u Hrvatskoj.

Air Plenković je postao TikToker. Objavio prvi video. Netko mu je dobacio loptu: 'Jel bilo dobro?'
POGLEDAJTE VIDEO

Air Plenković je postao TikToker. Objavio prvi video. Netko mu je dobacio loptu: 'Jel bilo dobro?'

Radujem se našim raspravama i dijalogu, rekao je Andrej Plenković koji se uključio na TikTok. Njegov prvi video u sat vremena pregledan je oko 6000 puta
VIDEO Dalmatinski Spiderman spustio se niz zgradu: 'Možda se nečiji muž ranije vratio doma...'
POTEZOM NASMIJAO INTERNET

VIDEO Dalmatinski Spiderman spustio se niz zgradu: 'Možda se nečiji muž ranije vratio doma...'

HRVATSKA - Nižu se reakcije na snimku starijeg gospodina koji se spušta niz zgradu na ne baš uobičajen način. Objava na popularnoj Instagram stranici "Dnevna doza prosječnog Dalmatinca" je u kratkom roku prikupila na stotine 'lajkova' i komentara, a starijeg gospodina su neki s razlogom prozvali - Dalmatinski Spiderman. "Možda je muž ranije došao doma", "Barem ima gaće na sebi", "Bježi od svoje kuće i ukućana", "Išao je viriti susjedu koja se presvlači", samo su neki od komentara. Što ga je nagnalo da se na ovaj način spušta niz zgradu vjerojatno nećemo doznati, ali ima onih koji krivca vide u južini.