To je to što me zanima!

Oscar, kakadu bez perja, je najnoviji hit na internetu

Ptica bez perja, koja izgleda kao pile spremno za pripremu u pećnici, postala je hit zahvaljujući golom tijelu i oponašanju plesa Micka Jaggera
Vidi originalni članak

Goli kakadu Oscar iz okruga Broward na Floridi (SAD) privukao je tisuće posjeta na portalima. Možda nije lijep, ali je simpatičan i karakteran. Naročito dok savršeno dobro oponaša ples Micka Jaggera.
- Označen je kao najružnija ptica na svijetu, a u stvari je senzacionalan - kaže Cherie Wachter, marketinška direktorica udruge Humano društvo okruga Broward. Oscar boluje od bolesti koja uzrokuje da mu perje raste deformirano te ga to iritira. Zato si sve perje osim krijeste, do koje ne može doseći, počupa. Bolest je opasna i izuzetno zarazna za ostale ptice pa mora biti stalno odvojen od ostalih.
- Veterinari su rekli da ima još samo šest mjeseci života. No to je bilo prije 12 godina - priča Cherie.
- Ne postoji nikakvu znanstveno objašnjenje zašto je još među živima. On je jedan od onih koji ne slijede pravila iz knjige - kaže veterinarka Eileen Osti. Oscarova slava dovela je do mnogobrojnih ponuda za posvajanje, no ljudi iz udruge ne žele se odreći svoje maskote.
- On je naša ptica i volimo ga. Nikome ga ne želimo dati - kaže Wachter.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • zanny 24.04.2008.

    tako je ružna,al opet tak gubica :) baš mi je mrak :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare