To je to što me zanima!

Papige se 'navukle' na opijum: Nadrogiraju se pa leže na livadi

Farmeri u Indiji muku muče s 'papigama narkomankama' koje im kradu mak iz polja. Kada se nadrogiraju, zaletavaju se stabla i grane pa se izležavaju na livadama...
Vidi originalni članak

Situaciju je sve teže kontrolirati jer su se papige uvježbale kako da kradu mak bez da ih itko primijeti. Farmeri u Indiji govore kako su postale toliko tihe dok se prikradaju poljima, da ih je jako teško otjerati na vrijeme. 

Kako bi dokazali da ne izmišljaju, snimili su i video u kojem vidimo papige kako se goste sjemenkama maka i to na sigurnoj udaljenosti od farmera.

Farmeri kažu kako su postale i prepredene pa čekaju dok oni ne podrežu biljke, jer tako mogu doći do više morfija. Neke papige se goste na polju, dok druge otkidaju stabljike i nose ih sa sobom kako bi 'uživale' u miru.

Problem postaje sve veći jer sve više papiga razvija ozbiljnu ovisnost, a farmeri kažu kako ih često vide da se dezorijentirene zabijaju u stabla i grane ili se lijeno izležavaju po livadama. Nakon što ih 'pusti' utjecaj maka, papige se vraćaju po još.

Idi na 24sata

Komentari 32

  • 03.03.2019.

    ovisnost je vrag, to su upravo dokazale papige,,,ne znaš dali da se smiješ ili da plačeš

  • Maximus_M 03.03.2019.

    ne kaže se bzvz kljucaš

  • red_34 02.03.2019.

    Ahahahhahaha, ovo je vrh! 😂😂😂

Komentiraj...
Vidi sve komentare