To je to što me zanima!

Pekari iz Niša ispekli burek od 200 kilograma i 8 ''kvadrata''

Za najveći burek, za koji vjeruju da bi trebao ući u Guinnessovu knjigu rekorda utrošili su 150 kg tijesta, 50 kg sira i 20 kg masti.Na njemu je radilo pet pekara
Vidi originalni članak

Na Buregadžiji u Nišu pekari su napravili burek sa sirom težak 200 kilograma, piše Blic. Radili su ga majstori pekari iz pet niških pekara. Za najveći burek, za koji vjeruju da bi trebao ući u Guinnessovu knjigu rekorda utrošili su 150 kg tijesta, 50 kg sira i 20 kg masti. Ipak, neće se naći u knjizi rekorda jer komisija organizacije nije došla u Niš. 

Osim najvećeg, atrakcija na ovogodišnjoj Buregadžiji bio je najmanji burek težak samo pet grama. Ispekao ga je pekar Goran Jovčić u čepu od pivske boce. 

Idi na 24sata

Komentari 25

  • awascro1 27.09.2011.

    Na području Hrvatske, za razliku od Bosne i Hercegovine, burek se ne odnosi isključivo na jelo s mesom, nego postoje mnoge vrste - burek s mesom, sa sirom, sa zeljem, itd.

  • deshru 26.09.2011.

    ovo je vrhunska, dobra i lijepa vijest! 200 kila bureka! divota! svaka čast! a puritancima koji ne podnose da se išta osim pite s mesom naziva burek evo par stvari za razmišljanje! http://en.wikipedia.org/wiki/Börek http://hr.wikipedia.org/wiki/Burek

  • missgreen 26.09.2011.

    umjesto graha i kobasa, mogao bi bandic ponuditi ovakav burek

Komentiraj...
Vidi sve komentare