To je to što me zanima!

Policajci na 'teškoj' obuci savladali ljestve od 90 cm

Policajci u Lanchashireu, Velika Britanija, morali su proći specijalnu obuku o tome kako se sigurno i uspješno popeti na ljestve visoke jedan metar
Vidi originalni članak

Tamošnji policajci već godinama instaliraju uređaje i kamere za nadgledanje prometa i za to koriste malene ljestve. Saznavši za to, služba za zdravlje i sigurnost na poslu naredila je da moraju proći poseban tečaj iako su ljestve visoke samo jedan metar.
- Ovo je smiješno. Bacaju novac bezveze. Pa radi se o ljestvama na koje se mogu popeti i mala djeca, a mi moramo proći obuku za to. To je samo još jedan u nizu primjera što se dogodi kad se birokracija izgubi razum - rekao je Ben Wallace, policajac.
Na seminarima su učili da kad postavljau znakove ili kamere, moraju nositi vidljive prsluke kako se pješaci ne bi slučajno zaletjeli u njih ili im srušili ljestve. Dosad su već održali devet seminara o savladavanju ljestvi koje su visoke 90-tak cm. Policija u Lanchastireu dobila je i par prijava da su neki znakovi postavljeni ukrivo. To je bio još jedan razlog zbog kojeg su policajci morali proći obuku.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • outrager 25.12.2008.

    pa tako je i kod nas, svakakve gluposti se moraju polagati. recimo, imaš firmu i hoćeš si okolo pokositi to malo trave što imaš, ne smiješ ako nisi prošao neki kao tečaj i položio neko sranje za košenje!!!!!!!!!!!!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare