To je to što me zanima!

Policajci uče upravljati prometom u školi baleta

Policajci u zapadnorumunjskom gradu Temišvaru, pohađaju baletnu školu kako bi se naučili elegantnije kretati dok upravljaju prometom
Vidi originalni članak

Dorel Cojan, jedan od šefova temišvarske gradske policije, objasnio je da policajci moraju ostavljati ugodan dojam kada upravljaju prometom. Sorin Batica, jedan od dvojice bivših baletana temišvarske opere koji će mjesec dana podučavati policajce, podsjeća da su se slični tečajevi održavali i u vrijeme komunizma, ali samo za žene. Ciprian Lascu, koji kao i njegovih 19 kolega teži postati graciozan poput baletana, je zadovoljan.
- Naučit ćemo se elegantno kretati u prometu - vjeruje Ciprian. No nije Temišvar sam u nakani da svoje policajce nauči nešto. U gradu Curetu de Arges na jugu zemlje 40 policajaca u dobi od 25 do 45 godina počinje učiti engleski jezik kako bi mogli razgovarati sa stranim turistima koji posjećuju grad. Prema službenim podacima trenutno 28,5 posto rumunjskih policajaca govori jedan strani jezik: engleski, francuski, talijanski, njemački, španjolski ili mađarski.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Dadolino 27.02.2008.

    kad su baletani

Komentiraj...
Vidi sve komentare