To je to što me zanima!

Policijski časopis reklamira okrutnu opremu za torturu

Britanski policijski časopis objavio je oglas firme koja prodaje okove za noge i ruke te ovratnike u srednjovjekovnom stilu. Zasuli su ga kritikama
Vidi originalni članak

Mjesečnik Police, koji Engleska i Wales zajedno izdaju, objavio je oglas internetske firme u rubrici za prodaju. Opisuje proizvode kao 'u najmanju ruku okrutne', 'za situacije koje zahtjevaju potpunu kontrolu nad zarobljenikom' te 'idealne za diktatora kojega ne zanimaju ljudska prava'. Osim klasičnih lisica, kakve upotrebljava i britanska policija, na stranici thehandcuffshop.com može se kupiti i čelična šipka za noge koji drži zarobljenika na koljenima u raširenom položaju, lisice za zid i okovi za noge i vrat u viktorijanskom stilu. Na stranici se, također, može kupiti zatvorsko prugasto odijelo. Firma "The Handcuffs Shop" prijavljena je u Westerhamu, Kent.
- Ne ispitujem previše kupce. Uglavnom su kolekcionari - rekao je vlasnik Ian Cook (59), koji je prije radio u marketingu.
Tvrdi da čak neki policajci i zaštitari kupuju dodatan par lisica ne bi li upotpunili službenu opremu. Cook pretpostavlja da većina ljudi kupuje da bi viseći sa zida nasmijala prijatelje ili za zabave.
- Sablaznila me sama činjenica da se firma koja prodaje opremu za mučenje, kao što su okovi, smije reklamirati u policijskom časopisu - rekao je policijski stručnjak Oliver Sprague.
Policijski glasnogovornik rekao je da oprema nije ilegalna te da nije problem u reklami.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare