To je to što me zanima!

Poslodavci ga odbijaju: 'Zbog tetovaže se ne mogu zaposliti'

Novozelanđanin Mark Cropp bio je u zatvoru dvije godine. Tamo se istetovirao kako bi bolje prolazio s drugim zatvorenicima. Tetovaža je trebala biti u razini brade, no u ćeliji su malo popili...
Vidi originalni članak

Mladi otac koji je prekrio pola lica tetovažom 'DEVAST8' muku muči s pronalaskom posla. Mark Cropp (19) s Novog Zelanda tetovirao se tijekom boravka u zatvoru. Zbog oružane pljačke tamo je bio 2 godine.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Cropp se nada da će uskoro naći posao kako bi osigurao bolji život za svoju 2-godišnju kćer i njezinu majku. No sudeći po komentarima koje ostavlja na društvenim mrežama, čini se da je tetovaža najveća prepreka prema pronalasku posla.

- Voljan sam raditi, ali u tome me sprječava tetovaža na licu.

- Na jednom poslu su mi rekli: Nećemo te zaposliti s tim na tvom licu, ne bih te ni sekunde više gledao - neki su od komentara koje je ostavio na stranicama za pronalazak posla.

Neki su mu se, kaže, samo smijali i odmahivali rukom. Bilo mu je dosta osuđivanja pa je odlučio ovako reagirati na društvenim mrežama.

- Pišem to i objavljujem slike jer želim reći da sam i ja samo ljudsko biće, ne mora me se osuđivati samo na osnovu mog izgleda.

Mladića su zatvorili 2015. Brat mu je savjetovao da se istetovira kako bi imao manje problema s drugim zatvorenicima. Tetovaža je trebala biti u razini brade, no kako su se taj dan napili alkohola koji su sami napravili u ćeliji, stvari su malo otišle predaleko, piše Daily Mail.

Kaže da tetovaža ne znači pripadnost ikakvoj bandi, nego mu je to samo obični nadimak.

Idi na 24sata

Komentari 125

  • Dalibor0704 18.07.2017.

    Da stavi 15 cm dugi piercing kroz nos, lakše bi našao posao. Da je bio ljudsko biće ne bi 2 godine (samo) sjedio za oružanu pljačku. Prvo se unakaziš, a onda se čudiš što za tebe nema posla. Nemaš niti mozga.

  • burek. 16.07.2017.

    bokte eba ko e vidija na facu se tetovirat u pm

  • Barney11 15.07.2017.

    Nek pusti bradu i brkove

Komentiraj...
Vidi sve komentare