To je to što me zanima!

'Predivni su': Patka i 13 pačića ušetali u dvorište na Trešnjevci

Ne znam od kuda su došli, ali predivni su, rekao nam je Ivan Ujević (59), koji je u svom dvorištu u zagrebačkoj četvrti Trešnjevka našao mamu patku i trinaest pačića
Vidi originalni članak

- Našao sam ih u kutu dvorišta. Ne znam od kuda su došli ni kako - rekao je Ivan Ujević (59) koji je u dvorištu obiteljske kuće u zagrebačkoj četvrti Trešnjevka, u nedjelju pronašao mamu patku i trinaest malih pačića. 

Kada ih je uočio, kako kaže, nije mogao vjerovati vlastitim očima, pa je brzo pozvao kćer Ivanu (16).

- Dali smo im hrane, čistih žitarica, kruha i zelene salate. Patka je jela, ali pačići nisu htjeli. Postavili smo im i zdjelu u kojoj se mogu okupati. Mama patka u vodi je bila presretna, kupala se, čistila i uživala - rekla je Ivana. 

Njoj su pačići u kratkom vremenu prirasli srcu. Već je odabrala dva najdraža i dala im imena - Mrki i Lijeni.

- Mrki se uvijek bahati i najglasniji je, a Lijeni uvijek jadan zaostaje" - dodala je Ivana. 

Kako kaže, najradije bi ih sve zadržala.

-Trošak mi nije problem, sagradio bi im sjenicu, slonište, veliki bazen, sve bi oni imali - rekao je Ivan. 

Ipak, obitelj se pribojava kako bi pačiće mogla zgrabiti mačka lutalica.

- Postoji ta mačka bez repa, neki je dan susjedu ukrala ribu s prozora. Poludio bih da jedan dan samo nađem kljunove i perje - priznao je Ivan.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • Agness8 14.05.2016.

    Taj "mačak bez repa"je jedno divno stvorenjce.Nikakav lupež ni skitnica!Ima svoj dom,redovite slasne obroke,pažnju i ljubav mnogih svojih obožavatelja.Radi se o posebnom mačku,koji je nažalost više puta u svom životu bio meta raznih psihopata i gadova.Tako je jedne prilike i ostao bez repa. Bojim se da krasnoj patkici i njezinim pačićima veća opasnost prijeti od ljudi a ne od našeg ljepotana!

  • world 2 13.05.2016.

    Lijepa gesta za patkice. Trajno riješenje: park Maksimir i neka se brćkaju u jezeru dok su žive :) Poruka dobrim susjedima: nahranite gladnu macu!

  • opetsAmtu 11.05.2016.

    kukuruzno brašno ili krupica, pomiješati sitno isjeckanom koprivom (rukavice!)... najbolje za patke a i pačiće...može suho a može i s malo vode, dati im u pliću posudu..jest će ko ludi i dobro napredovati.... brašno je jeftino a koprive ima svugdje

Komentiraj...
Vidi sve komentare