To je to što me zanima!

Predstavnica stanara: 'Vlasnik psa mora zaustaviti svog psa u lajanju, pa makar ga uklonio'

Nova predstavnica stanara jedne zgrade na vrata je zalijepila isprintani papir te stanarima dala do znanja da smatra da ne bi smjeli imati više od jednog kućnog ljubimca. Njena odluka je naljutila građane na Facebooku
Vidi originalni članak

Imam dva odrasla psa u stanu od 40 kvadrata, to naravno nikada nije bio problem do dolaska nove predstavnice, napisala je Zagrepčanka koju je na vratima zgrade dočekao isprintani zakon na papiru.

Nova predstavnica zgrade stanarima je dala do znanja da od kućnih ljubimaca smiju imati samo jednog odraslog psa ili mačku. Na papiru je također stajalo da vlasnik ljubimca mora odmah reagirati ako pas ili mačka remete mir u zgradi.

Inače, članci, kakvi se navode na ovom papiru, ne postoje u aktualnom hrvatskom Zakonu o zaštiti životinja

- Posjednik čiji pas učestalim i dugotrajnim lajanjem ili zavijanjem remeti mir građana, dužan je po pritužbi susjeda odmah poduzeti odgovarajuće mjere kako bi se spriječilo daljnje uznemiravanje građana pa makar to podrazumijevalo i uklanjanje samog psa - stoji na papiru.

Vlasnica pasa pomoć je zatražila u jednoj Facebook grupi gdje je izazvala lavinu komentar drugih korisnika. 

- Ona očigledno misli da je Bog i batina. Odmah mi tlak skoči kad s takvim nadrdanim ljudima imam posla - jedan je od komentar.

Dio korisnika je vlasnici dao savjete te ju uputio gdje se može informirati o svojim pravima.

- Ne brini, može to mački o rep objesiti! Može jedino komunalnog nazvat koji bi vam došao i provjerio stanje psa ili da li vam pas laje. Ništa od toga, imala sam istu situaciju - jedan je od komentara.

 

Idi na 24sata

Komentari 458

  • Zima19 13.02.2024.

    svi vole životinje, i onda ih drže u 40, 50m2, setnju odraduju na istim livadama svaki dan 2,3 puta...baš ti bude žao životinje...još ajde kad je neka manja pasmina, ali kad su to ovčari, tornjak, samojedi...evo ne znam kako smo došli do toga da je tolikom psu lijep život u tako malom prostoru s limitiranim vremenom za kretanje i trčanje...

  • uvijek u pravu37 12.02.2024.

    Nebi nikad imala psa u zgradi, pogotovo one male živčane koji laju na sve pa i na svoju sjenu. Kako netko moze spavati pored takvih i kako netko može podnašat svog psa da mu laje u stanu cijeli dan, pa ja bi izludjela. Vjerojatno i sami izlude jer nemaju slobode da se normalno istrče negdje. Tu vlasnici pasa jedino misle na sebe, a zbog svoje sebičnosti i usamljenosti, koje kakvih psihičkih stanja imaju peseke da ih tješe.

  • Maggie07950 12.02.2024.

    Ocijenite moju 18+ golu fotografiju - - -> NU21.FUN

Komentiraj...
Vidi sve komentare