To je to što me zanima!

Za 8,8 milijuna kuna pokušala je prodati kamen s Mjeseca

Ženu su uhitili u restoranu u Los Angelesu nakon što je lažnom kupcu pokazala kamen. Prodaja kamenja s Mjeseca je zabranjena jer je nacionalno blago
Vidi originalni članak

Policija je uhitila ženu koja je za 8,8 milijuna kuna pokušala prodati kamen s Mjeseca, piše Daily Mail. Razotkrio ju je NASA-in tajni istražitelj koji je glumio potencijalnog kupca. U SAD-u je prodavanje kamenja s Mjeseca protuzakonito jer se smatra nacionalnim blagom. 

Još je predsjednik Richard Nixon svakoj američkoj saveznoj državi kao i 136 država svijeta darovao po kamen, koji na crnom tržištu vrijedi na milijune dolara. Istraga protiv žene je trajala mjesecima, a nakon uhićenja ju nisu odmah identificirali. S istražiteljem se susrela u restoranu u jugiistočnom dijelu Los Angelesa. Policija se umiješala nakon što su dogovorili cijenu te je žena izvadila kamen. 

Stručnjaci u NASA-i će ga pregledati kako bi utvrdili je li zaista došao s Mjeseca kao što je žena tvrdila. 

Ukupno 380 kilograma kamenja, prašine i uzoraka s Mjeseca su donijeli astronauti tijekom misija Apollo u razdoblju  od 1969. do 1972. godine. 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Koka 69 21.05.2011.

    ............Jovanka Broz bi, ako ova pravna bitka uspije, mogla postati jedan od najvećih kolekcionara umjetničkih slika, maraka i kovanica u regiji. Osim toga, pripali bi joj i skupocjeni nakit, srebrnina, namještaj, zlatna kočija, Rolls Royce, bijeli Cadillac i Lincoln, ali i kamen s Mjeseca koji su u ime vlade SAD-a Titu uručili američki astronauti.

  • otorinolaringolog / ginekolog 21.05.2011.

    ja prodavo cigle na savskom mostu :), odmah isprika kupcima :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare