To je to što me zanima!

Šeik dao iskopati svoje ime u pijesku, vidi se čak iz svemira

Šeik Hamad iz Ujedinjenih Arapskih Emirata na svojem je otoku Al Futaisi platio radnicima da mu iskopaju gigantska slova koja tvore njegovo ime
Vidi originalni članak

Superbogati šeik Hamad Bin Hamdan Al Nahyan (63) u pijesak na svojem otoku dao je iskopati svoje ime koje je toliko veliko da se može vidjeti iz svemira, piše Daily Mail. Ogromna slova 'HAMAD' na otoku Al Futaisi protežu se na više od tri kilometra u širini i oko kilometar po dužini. Slova 'h' i 'a' tijekom plime se pune oceanom. Njegovi radnici riječ su iskopavali tjednima. Cijena monumentalnog 'spomenika' nije poznata.

Hamad, poznat i kao šeik Duga, drugi je najbogatiji član kraljevske obitelji iz Abu Dhabija. Slovi za velikog obožavatelja automobila. Svoju kolekciju od oko 200 starinskih automobila čuva u predgrađu Abu Dhabija. Najpoznatiji izložak je Mercedes 500 SEL, kojih ima sedam. Obojeni su u dugine boje i šeik ih čuva u staklenoj piramidi.  Kolekcija je otvorena za javnost.  

Osim raskošne kolekcije automobila, Hamad je vlasnik i posebne kuće u kojoj živi. Naime, dao je izgraditi kuću u obliku Zemlje, u odnosu 1:1.000.000.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • Igorš_1 25.07.2011.

    totalno uništito aute...koje boje, kao da su ih u vrticu klinci farbali...katastrofa...neka mene pozove tamo, dnevnu placu mi da 10 000 E i savjetovat cu ga koje boje staviti na aute!:)

  • purple 24.07.2011.

    tsunami i gotovo. :) bolje da je svoje ime natrkeljio na skole i sirotista koje je izgradio, na knjiznice i vrtice, nego u pijesak. evo dokaza da novac ne lijeci kretenizam.

  • Poison Ivy_1 24.07.2011.

    eee dragi moj seik da ti ja dodem ti bi bankrotiro hahahahahhaha ma koga briga,neka radi sa svojom lovoom sta hoce...on pise slova u pjesku ima od viska love,a kod nas starlete skapavaju od gladi da bi nosile loubotinijeve cipele hahhahahaa ne znaju se dobro prodat haahah

Komentiraj...
Vidi sve komentare