To je to što me zanima!

Šestomjesečni pas Torque brine se o malenoj sovi

Svi smo se u djetinjstvu u raznim bajkama naslušali o čudesnim prijateljstvima u životinjskom svijetu, no u stvarnosti je to gotovo nevjerojatno
Vidi originalni članak

Ipak, prijateljstvo poput ovoga dokazuje da bajke ipak postoje. Malena sova nazvana Shrek i šestomjesečni hrt Torque najbolji su prijatelji. Torque je sićušnu sovu posvojio nakon što su je veterinari u centru za zaštitu ugroženih vrsta životinja odvojili od majke. Torque sovu čuva u domu sokolara Johna Pictona, gdje neobični životinjski par provodi dane zajedno. Navečer prije spavanja zajedno na trosjedu pogledaju omiljene serije. Shrek slobodno luta kućom, ali naradije se ušulja svom zaštitniku ispod šape. Čim izađu u šetnju u dvorište kraj kuće u Hampshireu (Britanija), Shrek se više ne odvaja od brižnog hrta. Njihovo prijateljstvo polako se gradilo, a potaknuo ga je John, koji je pomalo Shreka upoznavao s Torqueom.
- Njihovo je prijateljstvo neobično, no ne možete reći da nisu simpatični. Nakon što ju je prihvatio kao svoju, nigdje je ne ostavlja bez nadzora. Njegov pogled je uvijek na njoj. Navečer se obavezno igraju dok ja gledam TV, a ja toliko vjerujem Torqueu da ni ne obraćam pozornost na njih. Ovo je odlična prilika da Shrek ojača noge i navikne se na ljude i druge životinje - govori John. Sova neće biti puštena u divljinu, nego će je John kao ugroženu vrstu pokazivati na raznim sajmovima. Nadajmo se da će bajka potrajati što dulje.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Zeljk0 22.08.2008.

    kakvo prelijepo slaganje medju zivotinjama, kad bi se bar hrvati, slovenci, srbi i bosanci tako slagali onako bratski :)

  • exit 22.08.2008.

    aww...a vidi ih sto su slatki zajedno.. :D

  • balun 22.08.2008.

    Dirljivo, ujedno i poražavajuće za primate \"marke\" homo absapiens-techno maniacus, koji svoje intelektualne potencijale troši na (samo)uništavanje!

Komentiraj...
Vidi sve komentare