To je to što me zanima!

Smioni padobranci oborili rekord u najvećoj formaciji

Grupa ovisnika o adrenalinu iz cijeloga svijeta postavila je rekord u padobranskim formacijskim skokovima iznad jezera Elsinore u Kaliforniji, SAD
Vidi originalni članak

Grupa od 71 ovisnika o adrenalinu iz cijeloga svijeta napravila je najveću formaciju u kratkoj povijesti vrste padobranstva u odijelima s krilima. Specijalno napravljena odijela usporavaju im pad i omogućavaju padobrancu da bolje kontrolira slobodan pad dajući mu dojam da leti vodoravno, a u isto vrijeme pada okomito. Iskočili su iz nekoliko aviona na visini od 4500 metara. Prešli su gotovo pet kilometara u nekoliko minuta, krećući se vodoravno brzinom od 160 kilometara na sat i okomito 110 km/h. Međusobno su bili razmaknuti tri metra. Za obaranje rekorda vježbali su pet dana i skočili čak 30 puta prije glavnog skoka. Uspjeli su.
- Izgledalo je nevjerojatno! Kada smo objavili da smo uspjeli, izrazi lica i vriskovi oduševljenja padobranaca bili su znak da smo postigli nešto čudesno. Isplatilo nam se silno treniranje i sav uloženi trud - rekao je organizator i kapetan grupe, Justin Shorb.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare