To je to što me zanima!

Smrdljivi martini su joj prekrili kuću: 'Morala sam pobjeći van!'

Srbija: Nini Popadić Mitrović smrdljivi martini uvukli su se tijekom noću u kuću. Bilo ih je toliko da se pod, prozori i zidovi gotovo nisu ni vidjeli, a kada je izašla van shvatila je i da su joj prekrili fasadu kuće
Vidi originalni članak

Jedna stanovnica Opova u Vojvodini šokirala se prizorom u vlastitoj kući prije nekoliko dana. Naime, u kuću joj je tijekom noći ušlo toliko smrdljivih martina da se pod, prozori i zidovi gotovo nisu ni vidjeli. Nini Popadić Mitrović tada je izašla iz kuće i otkrila da joj je i fasada kuće prekrivena ovim insektima.  

- Pokušala sam ih izbaciti metlom, usisavačem, ali ništa nije pomagalo - rekla je nesretna Nina za RTS

Odlučila je iduću noć prespavati u hotelu, a kuću je obložila raznim preparatima kako bi ih otjerala.   

- Za vikend je puhao jak vjetar, pa sam pomislila da ih je on i nanio. Mislila sam i da je to zbog sunčane strane kuće ili svjetlije boje fasade - požalila se Nina kojoj i dalje nije jasno kako je došlo do ovih apokaliptičnih scena.   

POGLEDAJTE VIDEO:

Stručnjaci upozoravaju da je do povećavanja broja smrdljivih martina došlo zbog promjene klime i viška kišnih, ali toplih dana. Srećom, osim što su izuzetno dosadne i smrdljive, ove bube nisu opasne za ljude.  

Smrdljivi martin je inače stjenica koja možemo naći u vinogradima i voćnjacima, ali dolaskom hladnijih dana, oni traže sklonište na toplijim mjestima na kojima bi u hibernaciji proveli zimu. U posljednjih par godina primijećen je sve veći broj smrdljivih martina u ovo doba godine, što logikom nalaže postavljanje pitanja je li se smanjio broj njihovih prirodnih neprijatelja - guštera, osa i ptica.

3 RECEPTA Ovako ćete se prirodno obraniti od najezde smrdljivih martina

Umjesto da ih se gazi, budući da u obrani ispuštaju neugodne mirise, moguće je napraviti kućne pripravke koji će ih otjerati. 

Od ulaska u stanove i kuće najbolje će poslužiti mrežice na prozorima, a može se isprobati i trik sa žutim papirom, jer stjenice privlači ova boja, pa ga čovjek može postaviti na balkon ili na terasu i na taj način namamiti smrdljive martine da ostanu van kuće.

Idi na 24sata

Komentari 63

  • mihic82 14.10.2018.

    Znam zašto se zovu smrdljivi, ali zasto se zovu Martin?

  • LeeLilačaLoo 14.10.2018.

    ali baš raspravljamo na FB ovisno kako koja kuća... netko ima najezdu mrava, druga smrdljivih marina, treća mrava... jedna žena žutih bubamara... mi se nemožemo riješiti mušica... ovo ove godine nije normalno

  • 14.10.2018.

    ovdje ce bit puno posla

Komentiraj...
Vidi sve komentare