To je to što me zanima!

Sporna umjetnost: 'Mičite te kipove ili im pokrijte genitalije'

Vijetnamski ministarstvo kulture pobunilo se nakon što su u jednom turističkom rezortu postavljeni kipovi ljudskih tijela i životinjskih glava. Zasmetale su im, dakako, genitalije...
Vidi originalni članak

Nakon što je vlasnik jednog rezorta u vijetnamskom gradu Hai Phong naručio izradu, a onda i postavljanje kipova, nije ni sanjao da će se zbog toga netko pobuniti. 

No, kako piše Daily Mail, dogodilo se upravo to - vijetnamsko ministarstvo kulture rezortu je uputilo službenu notu sa zahtjevom da se kipovi ili uklone, ili da im se prikriju genitalije. 

- Nismo željeli prekrivati kipove jer se ipak radi o umjetnosti, ali smo željeli pokazati da slušamo, izjavio je Nguyen Trung Thanh, direktor Hon Dau International Tourism Companyja, tvrtke u čijem su vlasništvu kipovi. 

Oni su ih pak prikrili sa stilom - lišćem, maramama i bikinijima. Vijest o zabrani zaintrigirala je brojne turiste pa je rezort zapravo od cijele priče na kraju profitirao, a internetom su se proširile fotografije kipova u čednijem izdanju.

U Vijetnamu je na vlasti komunistička vlada koja je uz to i poprilično konzervativna kada su u pitanju seks i golotinja, pa makar ona bila, kao u ovom slučaju - od kamena. 

Idi na 24sata

Komentari 9

  • fazer 09.04.2018.

    Spustiti ih u more da ih samo ronioci vide

  • 08.04.2018.

    strogo je kod njih

  • laty18583 08.04.2018.

    Ljudi su jedina bića koja ser srame vlastitog tijela, evo dokle su nas dovele religije.

Komentiraj...
Vidi sve komentare