To je to što me zanima!

Stigla 'pomoć na cesti': Jedna kornjača vratila drugu na noge

Ovu je snimku jedna obitelj napravila u jednom od zooloških vrtova na Tajvanu. Video se brzo proširio te ga je u samo nekoliko dana pogledalo pola milijuna ljudi...
Vidi originalni članak

Na videu se najvjerojatnije nalazi tzv. 'sulcata' kornjača koja se kod nas prevodi na nekoliko načina - kao 'ostrugasta', 'kopačica' i 'rovašica'. Radi se o iznimno inteligentnim životinjama koje mogu biti kućni ljubimci, a naredbe slušaju gotovo poput pasa. 

Također, jedan od komentatora na YouTubeu tvrdi da su one pripremljene za ovakve situacije, kako bi si mogle međusobno pomagati. Nažalost, ogroman broj kornjača u divljini pogiba zbog okretanja na oklop i nemogućnosti kretanja. 

Idi na 24sata

Komentari 11

  • MarijanTunjic 19.01.2015.

    Ovdje su malo krive informacije napisane, pogotovu recenica da "slusaju skoro ko psi", nije tocna. Vellika je razlika inteligencije u psa i kornjace. Nisam strucnjak za pse, ali se razumijem u kornjace. Najinteligentnija vrsta kornjace se broji Glyptemys insculpta, Americka sumska kornjaca i njena inteligencija se smatra na razini pacova. A i informacije o "pomoci" nisu tako kako bi se mozda pomislilo kada se vidi djelomicno ovaj snimak. Za one koje zanima: ovdje se neradi o pomoci, nego o rivalitetu. Kopnene kornjace, kao ovdje prikazana Centrochelys sulcata, cesto se bore da bi protivnika prebacili na ledja, zatim mu "pomognu" da se vrati natrag, kako bi ga opet prevrnili, sve dok slabija kornjaca ne uhvati bjeg. To je primjer slucaj kada se dva muzjaka bore za jednu zenku.

  • magdallenaa 15.01.2015.

    poucno

  • jaxanica 18.12.2014.

    a slatkooo, životinje bi nam trebale biti primjer

Komentiraj...
Vidi sve komentare