To je to što me zanima!

Top 5: Ispovijesti djece koja se sjećaju svojih prošlih života

Reinkarnacija je duhovni fenomen koji već tisućljećima zaokuplja kako znanstvenike, tako i vjernike i potpune laike. Neki od tih slučajeva neizmjerno su interesantni, a mi smo izdvojili njih petero...
Vidi originalni članak

Dječak (2): 'Sjećam se smrti, ubijen sam u bitci za Iwo Jimu'

Slučaj dječaka Jamesa Leiningera jedan je od najpoznatijih slučajeva reinkarnacije u povijesti. On se, naime, prisjećao života i smrti pilota iz Drugog svjetskog rata kao svojeg. Za dijete od tek nekoliko godina, James je jednostavno znao previše o bitkama iz Drugog svjetskog rata, kao i o opremi te letjelicama koje su tada korištene. 

Više o reinkarnaciji Jamesa Leiningera pročitajte ovdje

Dječak (5) pamti smrt: Bio sam crnkinja, stradao sam u požaru

Luke Ruehlman iz Cincinnatija u Ohiju naizgled je sasvim normalan petogodišnjak . No, njegova je majka Erika čvrsto uvjerena da se on prisjeća svojeg prošlog života u kojemu je umro nakon skoka iz plamteće zgrade 1993. godine. 

Iako mu roditelji nikada nisu pričali o reinkarnaciji, Luke je, čim je progovorio, počeo opisivati svoj prošli život. Roditeljima je objasnio da ga je nakon smrti 'Bog gurnuo natrag te kako se probudio u tijelu bebe'. 

Više o reinkarnaciji Luka Ruehlmana pročitajte ovdje

Dječak: 'Mama, noću me muče mračne vizije iz prošlog života'

Te 2009. godine Ryan je imao tek četiri godine. Njegova je majka Cyndi sasvim logično pretpostavila da se radi o bujnoj dječjoj mašti. Njen joj je sin naime počeo govoriti kako je u prošlom životu bio ne previše uspješni Hollywoodski glumac . No, umjesto da to s vremenom prestane, Ryanova je priča bila sve detaljnija . Dječak je u petoj godini počeo patiti od snažnih noćnih mora u kojima je imao vizije iz prošlog života. 

Više o slučaju Ryana Hammonsa pročitajte ovdje

Shanti Devi (4): 'Umrla sam na porodu, hoću vidjeti svog sina'

Slučaj Shanti Devi jedan je od najpoznatijih slučajeva reinkarnacije u povijesti . Indijska djevojčica zaintrigirala je čak i Ghandija koji je naredio da se oformi vijeće sastavljeno od lokalnih lidera, novinara  i predstavnika parlamenta. U zaključku njihovog izvješća jasno je stajalo: 'Shanti Devi prvi je konkretan i provjeriv dokaz reinkarnacije.', zapisao je Dr. K. S. Rawat čovjek koji je sa Shanti napravio posljednji intervju, samo četiri dana prije no što je umrla.

Više o slučaju Shanti Devi pročitajte ovdje

Dječak (3): 'Mama, sjećam se svojeg prošlog života i mame'

Cameron Macauley rođen je 1998. godine u Glasgowu . Od prvog je dana živio samo s majkom, no čim je progovorio tvrdio je da ima još jednu majku, na Barri . Opisivao je bijelu kuću punu djece i pogled na plažu na koju su se spuštali avioni.  Prisjećao se šetnje s crno-bijelim psom i oca koji se zvao Shane Robertson.

Više o slučaju Camerona Macauleyja pročitajte ovdje

Idi na 24sata

Komentari 85

  • Zlurad 19.04.2016.

    Reinkarnacija? Stvarno?

  • Lix007 19.04.2016.

    kad vidim kakav je svijet danas,onda moram vjerovat u reinkarnaciju,ljudi se ponasaju isto kao prije 10000 god. mislim na ratove,nacine zivljenja,moralna uvjerenja. pa ocito je da se vrtimo u krug tisučlječima,samo jedno te isto se događa. prije smo se gađali kamenjem i kopljima,danas imamo nuklearno oružje. nothing changed except wepons.

  • Old Kresoje 19.04.2016.

    Kad umreš ti ni ne znaš da si umro. Baš te briga ali zato je drugima oko tebe teško i pate. Isto je i kad si glup.

Komentiraj...
Vidi sve komentare