To je to što me zanima!

U Keniji slonovi posjeduju mobitele i šalju si sms-ove

Kako bi spriječili slonove koji divljaju po okolnim selima i usjevima, kenijski čuvari parka razvili su zanimljivu metodu opremivši životinje mobitelima
Vidi originalni članak

Za Kimamija, slona koji redovno hara po okolnim selima i usjevima u kenijskom prirodnom rezervatu, našli su zanimljivo rješenje. Dali su mu mobitel kao i ostalim slonovima. Sad njihovim tragačima dolaze tekstualne poruke o kretanju ovih životinja te ih tako bez problema nalaze i tjeraju dalje od sela i ljudi. Mobitel sadržava karticu koja podržava GPS sustav. Svaki put kad slon izađe van svojih granica, čuvarima parka dolazi tekstualna poruka koja sadrži koordinate slona te tako omogućava čuvarima da nađu životinje i spriječe ih u razaranju sela ili usjeva. Dosad su ljudi koji žive u okolnim selima imali dosta problema s ovim životinjama.
- Živimo jako blizu rezervata i jednom je slon probio prozor u sobi gdje je spavala moja mala kćerka. Morali smo ići do grada reći vlastima da ih otjeraju ili ćemo preuzeti stvari u svoje ruke. Drago mi je da je ova metoda uspješna jer slonovi imaju pravo živjeti kao i mi - rekla je Basila Mwasu, 31-godišnja majka dvoje djece.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • amer27 14.10.2008.

    Sta se cudite, ovo vam je kao u Hrvatskoj, standard na nuli a svaki slon ima svoj mobitel !!!!

  • __sanja__ 13.10.2008.

    jadne životinje...

Komentiraj...
Vidi sve komentare