To je to što me zanima!

U Velikoj Gorici šetao 'zmaj': Ako ga vidite, zovite službe

Jednog od guštera iz roda varana, kojem pripada i golemi komodski varan, spazio je čitatelj lokalnog portala kako šeće na širem području Kurilovca u utorak u Velikoj Gorici. Ovaj je ipak manji od svog rođaka...
Vidi originalni članak

U blizini Kurilovca u Velikoj Gorici u utorak popodne ulicom je prošetao pripadnik jednog od najvećih rodova guštera, popularno zvan 'zmaj'.

Radi se o varanu, a kako govori dr. med. vet. Ingeborg Bata za portal VG danas čiji je čitatelj i snimio egzotičnu životinju, u takvoj situaciji važno je čim prije kontaktirati komunalno redarstvo, koje će u suradnji sa zagrebačkim ZOO-om zbrinuti životinju do javljanja vlasnika.

SINOVI RAVNICE Vida o uzgoju svinja: Mislili su da sam lud što toliko ulažem

Stručnjakinja za divlje životinje dodaje kako je varan vjerojatno odlutao iz kuće s obzirom da brojni stanovnici Velike Gorice imaju egzotične ljubimce. 
Najveći i najpoznatiji od roda ovih guštera je komodski varan. Prvi je u zagrebački zoološki vrt stigao 2016. s farme krokodila iz francuskog Pierrelattea. Na svijet je došao u zoološkom vrtu u Barceloni, a u Francuskoj je napredovao do čak 180 centimetara. Izvorno su komodski varani s nekoliko manjih indonezijskih otoka. Varan koji luta Kurilovcem znatno je manji, a najčešće se u Hrvatskoj uzgajaju i prodaju stepski varani. Cijena im se kreće oko šezddesetak eura. 

Idi na 24sata

Komentari 28

  • mrTrobec 07.01.2023.

    Taj se hrani s psima i mačkama a ni štakora neće odbiti

  • maromaro 04.01.2023.

    A jel bljuje vatru?

  • Nnnn 04.01.2023.

    Ah ti ljubitelji životinja, kad im one dojade, puste ih u šetnju i prave se ludi. Treba ih kazniti. OPćenito me smeta izraz "ljubitelji životinja", koja milina držati životinju na lancu ili u kavezu, to je isto kako je čovjeku milina izdržavati kaznu u čeliji. Ajde ljudi, urazumite se i ne mučite životinje!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare