To je to što me zanima!

Učenici u jednoj kineskoj školi cijeli dan čuvaju jaja

Svako dijete u kineskoj osnovnoj školi je dobilo po jedno jaje. U svakom trenutku mora biti kraj njih te ga ne smiju oštetiti ili izgubiti
Vidi originalni članak

Jaje/kućni ljubimac dali su im učitelji kako bi ih spriječili u pretjeranom divljanju tijekom odmora između satova. Na to ih je navela činjenica da su se djeca često ozljeđivala u zadnje vrijeme. Učenici u osnovnoj školi Jinkangyuan u gradu Kunmingu jaje imaju kraj sebe i za vrijeme nastave i za vrijeme odmora.
- Zbog brige za sigurnost učenika došli smo na ideju da im damo da čuvaju nešto iznimno krhko. Odluka je pala na jaja - priča glasnogovornik škole. Svaki učenik mora zapisati datum kada je počeo čuvati jaje, a onaj koji će ga najduže održati cijelim dobit će titulu 'Zvijezda jaja'.
- Organizirali smo i timove koji će vršiti inspekciju kako bi bili sigurni da su jaja cijelo vrijeme bila kod njih. Svaki razred mora prebrojiti jaja bar jednom dnevno - kaže glasnogovornik. Dodao je i kako su djeca sada mnogo pažljivija. Nema trčanja po hodnicima, skakanja, tučnjave ni plakanja zbog razbijenih koljena. Čak i kad hodaju uz stepenice, čine to izuzetno pažljivo. I ostale škole u Kini razmišljaju da uvedu ovu metodu za sprječavanje hiperaktivnosti učenika.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • handcream 20.04.2008.

    cisti HNOS, ucenje kroz iskustvo

  • hajduk1991 20.04.2008.

    ovo se moze opistati samo sa 2 rijeci \"kakvi idioti\"

Komentiraj...
Vidi sve komentare