To je to što me zanima!

Učitelji više ne smiju ispravljati ispite crvenom

Stotine škola u Velikoj Britaniji učiteljima je zabranilo ispravljanje crvenom pri ocjenjivanju ispita jer tvrde da to uznemiruje i plaši djecu
Vidi originalni članak

Zelena, plava, žuta ili ružičasta jedinica trebala bi djelovati opuštenije na djecu. Crvena navodno djeluje uznemirujuće.
- Crvena može prouzročiti manjak motivacije kod djece. Želimo im osigurati pravu naobrazbu, a ne da se osjećaju loše zbog crvene boje koja u nekim slučajevima zaista izgleda prijeteće - kaže ravnatelj škole u Kentu Richard Sammonds.
Mnogi učitelji podigli su glas protiv zabrane jer tvrde da je to godinama tradicionalna metoda ocjenjivanja i da zbog crvenih ispravki djeca lakše uočavaju pogreške koje su napravila.
- Mislim da je ovo smiješno. Ukinuti crvenu u ocjenjivanju? Djeca bi trebala učiti na svojim pogreškama, a ne gledati ružičaste ili žute ispravke da im bude lakše - rekao je Nick Seaton, predsjednik kampanje za dječju izobrazbu u Velikoj Britaniji.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • anđeo 30.12.2008.

    OVI DANAŠNJI ŠKOLARCI SU TAKO DOBRI PA ZAŠTO NEBI ISPRAVLALI SA ROZOM KEMIJSKOM!

  • Cooleech 29.12.2008.

    U potpunosti podržavam ovu zabranu! Istina je da ta boja djeluje uznemirujuće i potpuno je drukčije kad vidiš plavu umjesto crvene jedinice! Konačno nešto pametno i od britanaca!

  • velda 29.12.2008.

    Plaši ih crvena olovka? Bože dragi... A da se malo zapitate da li ih plaše svi nasilni filmovi, crtići, video igre i maloumna reality smeća kojima su izloženi od najranijih dana?

Komentiraj...
Vidi sve komentare