To je to što me zanima!

Urnebes: Ovo su bili ljubavni savjeti za mlade Jugoslavenke

U svibnju 1973. godine objavljeni su savjeti za ljetovanje koji su mlade djevojke i žene trebali uputiti na sve skrivene zamke ljetnih ljubavi i galebova
Vidi originalni članak

U vrijeme kad su se svi spremali za more prije 40-ak godina, neki dušebrižnici su smatrali da je njihov zadatak da se pobrinu za čednost i dobrobit neiskusnih djevojaka  pa su im u poduljem tekstu objasnili na što trebaju obratiti pozornost i čega se trebaju pridržavati na ljetovanju, piše Express.

Za početak je djevojkama rečeno da se ne 'predaju' prvom koji naleti odmah nakon dolaska na more. Pogotovo ako nije riječ o izrazito privlačnom mladiću. No s druge strane, budući da se može dogoditi da se ne pojavi nitko bolji, nije loše obratiti pozornost na adresu koja je vjerojatno napisana na njegovom koferu, kako bi ga mogle nonšalanstno potražiti nakon nekog vremena.

Također je bitno da djevojka mladiću ne kaže gdje je odsjela jer, ako ništa drugo, može se pokazati da je riječ o dosadnjakoviću kojeg će se teško otarasiti.

Koliko god nije sjajna ideja odmah pristati na muškarce prosječnog izgleda, isto tako bi trebalo izbjegavati pretjerano privlačne muškarce, pogotovo ako se oni bave nekom vrstom javnog posla (vodiči, vozači i sl.), jer se oni vjerojatno udvaraju mnogim djevojkama s kojima su u svakodnevnom kontaktu.

VIše čitajte u Expressu.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • Marrac 25.06.2015.

    Ja imam savjet za sve citatelje....izbjegavajte 24 sata....ionako cijeli clanak procitate drugdje.

  • čokica 13.06.2015.

    definitivno sam se rodila u krivom dobu...meni su ovi savjeti zlata vrijedni i da se vise zena drzi toga bilo bi manje .......necu napisat da me ne ispostuju..uglavnom svima bi nam bilo bolje

  • volim vrbe 13.06.2015.

    Eh da je malo discipline iz tog vremena bilo bi manje Tini

Komentiraj...
Vidi sve komentare