To je to što me zanima!

Vatrogasac čak 20 godina vozio bez vozačke dozvole

Inspekcija je otkrila da je neimenovani vatrogasac u Japanu preko 20 godina upravljao vatrogasnim i ambulantnim kolima s dozvolom od člana obitelji
Vidi originalni članak

Vatrogasac iz grada Takaoka (Japan) izgubio je posao nakon što su na redovnoj inspekciji otkrili da preko 20 godina vozi vatrogasna i ambulantna kola bez vozačke dozvole. Neimenovani muškarac u 40-im godinama za grad radi preko 25 godina.
- Ponašao se čudno za vrijeme inspekcije. Oklijevao je kad je trebao pokazati dokumente. Kad je inspektor uzeo vozačku dozvolu, vidio je da pripada članu obitelji, a ne njemu - rekao je Shigeru Sawasaki, gradski dužnosnik.
Pokazao je očevu dozvolu i pokušao prstima sakriti fotografiju. Mjesečne inspekcije uvedene su tek prošle godine. Lažni broj dozvole upisao je još 1981. godine. Nakon što su ga otkrili rekao je da je pao pismeni dio ispita u vozačkoj školi. U proteklih pet godina vozio je ambulantna kola 309 puta, a vatrogasna kola 97 puta. Nikad nije sudjelovao u prometnoj nesreći niti je bilo ikakvih pritužbi na njegovo ponašanje.
- Žao nam je što smo iznevjerili povjerenje građana - rekao je gradonačelnik Takaoke, Keiichiro Tachibana.
Vatrogasac se nalazi na ispitivanju u policiji.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare