To je to što me zanima!

Od 1.300 vreća za boks izradio je portret Muhammada Alija

Instalacija zaista prikazuje legendarnog boksača ako se gleda pod određenim kutem. Portret od 1.300 malenih vreća za boks izradio je umjetnik Michael Kalish
Vidi originalni članak

Koristeći instalaciju na koju je objesio na stotine malih vreća za boks, takozvanih krušaka, umjetnik Michael Kalish izradio je jedinstveni protret boksača Muhammeda Alija. Portret je izradio od 1.300 vreća, 10 kilometara čeličnog kabla i 1.133 kilograma aluminijskih cijevi. Oko 6,7 metara visok rad je nazvao 'reALIze', piše Oddity Central. Ono što instalaciju s vrećama čini zanimljivom je to što se protret jednog od najvećih bokasača svih vremena može vidjeti tek ako instalaciju promatramo iz određenog kuta. 

- Obožavam pretvarati obične predmete u neobična umjetnička djela. Ovo mi je bila prilika života i bila mi je čast ovim radom odati počast jednom nevjerojatnom čovjeku - rekao je Kalish.

Instalaciju će izložiti 25. ožujka u Los Angelesu gdje bi se trebao pojaviti i sam Muhammad Ali te objesiti posljednju vreću. 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Cwrcak_1 02.03.2011.

    da je Da Vinchijevo vrijeme proslavio bi se (:

  • adrijana_volim_te 02.03.2011.

    Ml u pravu si ali izgleda preskaces da je Muhammad ali bio najveci prgavac u svijetu boksa koji je bolesno vrijedjao protivnike,ponizavao ih sto nebi ucinio nijedan sportas u svijetu.Eto toliko o tvom Najboljem Muhammad Aliju! Bokkk!

  • ml 01.03.2011.

    Najbolji sportas ikada! I am the greatest.I said that even before I knew I was ;)

Komentiraj...
Vidi sve komentare