To je to što me zanima!

Zabetonirao je USB uređaje u zidove zgrada u New Yorku

Da bi pokazao da možemo razmjenivati informacije i kada nismo 'on line'. Kritičari kažu kako će projekt samo pokazati ljudsku zlobu jer će netko učitati viruse
Vidi originalni članak

Umjetnik i arhitekt Aram Bartholl (37) pokretač je projekta 'Dead Drops' kojim želi pokazati koliko je tehologija postala dio svakodnevnog života. Za tu je priliku na pet lokacija diljem New Yorka u zidove zgrada zabetonirao USB uređaje. Svaki uređaj sadrži datoteku koja objašnjava o čemu jer riječ i omogućuje svakom prolazniku da na uređaj učita ili 'skine' s njega ono što mu se sviđa. 

- Svi smo povezani na društvenim mrežama, države, vlade i velike kompanije željene podatke pronalaze na internetu. Želio sam 'preokrenuti' priču i pokazati da možemo  biti povezani i kad nismo na mreži - kaže Aram. 

Mnogi komentiraju kako će ljudi zlorabiti uređaje i ona njima ostavljati razne kompjutorske viruse. Ipak, Aram kaže kako posljednji put kad je bio u New Yorku na uređajima pronašao glazbu, filmove pa čak i umjetničke slike. Planira iste uređaje postaviti u sve veće gradove diljem svijeta, piše Daily Mail.  

Idi na 24sata

Komentari 3

  • MiroslavVuksanić 18.11.2010.

    A koja ce budala nosit svoj laptop za sobom uopce. Pa nije to mobitel. Bolja je idea ugradit wareles sa besplatnim pristupom nego ovo sranje. Koji likovi ja nemogu vjerovat. Usput poneseš si sekač i čekič i skineš si USB.

  • naditum 12.11.2010.

    dobra ideja, ali, molim vas tko bi uopće spojio svoje računalo na taj usb, pa to mora biti krcato virusima, tko ih ne zna izbjeći, lošee, p.s.j.... simboliku, internet praktičniji

Komentiraj...
Vidi sve komentare