To je to što me zanima!

Zatvorenici si šalju poruke preko reality showa Farma

Novinari srpskog Pressonline otkrili su da sms-ovi na dnu ekrana za vrijeme trajanja Farme nemaju veze s natjecateljima nego sa zatvorenicima...
Vidi originalni članak

Zatvorenici u srpskim, crnogorskim i bosanskim zatvorima dopisuju se s prijateljima, djevojkama i rodbinom SMS porukama koje se objavljuju na dnu ekrana za vrijeme 'Farme'. Novinari Pressonline pratili su nekoliko dana reality show i otkrili da poruke uglavnom nemaju veze s natjecateljima. Većina poruka je šifrirana.
- Lave, Lave, Lave, mnogo te volim. Izdrži! Sutra predajemo ono... Poslali smo dopunu i paket, ne mogu naći bateriju... - pisalo je u jednoj poruci, dok je jedna djevojka svom dečku u zatvoru napisala kako će se vezati lancem za njega kako je čuvari ne bi mogli odvojili od njenog dragog. Druga kaže da je vjerna, dobra i čestita i da su njena princeza i ona tužne što nije s njima. Zatvorenici šalju pozdrave 'Pozdrav za Č. iz sobe 4.., blok 5/1, pozdrav od kumova s drumova'. Bivši zatvorski čuvar rekao je kako su nekada zatvorenici slali poruke preko radijskih emisija, ali SMS-ovi su postali glavno sredstvo komunikacije. Iako su mobiteli zabranjeni, u zatvoru ih je teško otkriti. Tužilaštvo je svjesno problema, ali ne mogu ništa. Najveći problem je u zatvorima poluotvorenog tipa. TV Pink od sada će filtrirati SMS-ove kako bi smanjili komunikaciju između zatvorenika i vanjskog svijeta.


PORUKE NA 'FARMI' NEMAJU VEZE S REALITY SHOWOM
>>> Šaljem ti sutra pisma, vjerna sam ti, dobra i čestita. Nedostaješ meni i princezi i nadam se da ćeš nam doći puno ranije, tužna sam zato što te nema kraj mene, ali izdržat ćemo mi pakao, mi smo jaki

>>> Još šest dana i posjetica. Vezat ću se za tebe lancem, neće me moći odvezati, neka me vode ako hoće

>>> Veliki pozdrav za sobu 1.123 od Miška, Arijana, Ćale i Pupija

>>> Uz tebe smo do kraja, jedva čekam posjetu da te vidim

>>> Lave, Lave, Lave, mnogo te volim. Izdrži! Sutra predajemo ono... Poslali smo dopunu i paket, ne mogu naći bateriju

>>> Pozdrav iz sobe 4.. u CZ-u

Idi na 24sata

Komentari 8

  • Leticia 13.05.2010.

    Ovdje se radi o porukama izvana u zatvor, a ne obrnuto, u polu otvorenom tipu zatvora nije problem koristi mobitel, ali ako ga nađu sljedi kazna..uostalom svatko se moze dobit na telefon unutar zatvora, poslat pismo..nije da ne postoji nikakva komunikacija..

  • Stasha 13.05.2010.

    Ajoj

  • mrxa 13.05.2010.

    vrlo vjerovatno to i kod nas rade...šta ima veze, ljudi su se snašli ;)

Komentiraj...
Vidi sve komentare