To je to što me zanima!

Idete u Beograd? Nikako zaobići Savumalu!

City Break i Urban Lifestyle su za Beograd sinonimi koji opisuju stil života ovog grada ali i iskustvo svakog gosta
Vidi originalni članak

Sinergija tradicionalnog i avangardnog u Beogradu je vidljiva u arhitekturi i kulturi ovog grada, i ogleda se kroz čitav niz sadržaja koji se u Beogradu nude.  

Savamala Creative District je epicenter urbane kulture Beograda, u kom se sada nalaze najpopularniji restorani, klubovi, barovi, vinoteke, galerije i čitavi izložbeni i event prostori. Moderna dizajn scena je izrodila čuveni Belgrade Design District, Beton Halu, Mikser House, Supermarket Concept Store i brojne trendy gradske zone koje privlače internacionalnu pažnju sa lokalnim design produktima i brendovima.

Mikser House je kreativni hub koji u svom prostoru u Karađorđevoj 46 nudi kombinaciju modernog balkanskog dizajna, suvremene galerije, restorana i pozornice. Ove zime Mikser nudi seriju zbivanja: kazališne predstave, izložbe, koncerte, tribine, markete.. U Beton Hali broj classy restorana postaje sve veći: uz postojeće, tu su i Sakura, Sofa, Ambar.

Na Kosančićevom vencu, nedavno je otvoren Makadam, novi koncept store, sa dizajniranim proizvodima, originalnim hand made suvenirima i selekcijom vina. Domaca vina nude i popularne vinoteke Wine Art, Epigenija Tapas Bar, kao i mnogi drugi barovi u Beogradu.

Ulica Kralja Petra jedna je od najpoznatiih shopping zona, uz Belgrade Design District, u kojoj se nalaze dućani poznatih beogradskih i srpskih dizajnera. U čast uspjeha domaćeg dizajna, organiziraju se i brojni događaji poput Design Marketa u Mikseru, kao i festivali mode Belgrade Fashion Week i drugi.

U Beogradu je sada moderno biti retro, pa su Skadarlijski restorani puni gotovo svakog dana i večeri, a sve popularnije su i starinske kavane sa živom muzikom koja se čuje do kasno u noć. Takvi su i brojni restorani širom grada, u kojima se služe tradicionalna domaća jela, ili interesantna fuzija starinskog i savremenog.

U Gradu festivala se u narednom periodu pripremaju prednovogodišnji, novogodišnji i božićni praznici koji će biti obilježeni čitavim nizom događaja na više lokacija u Beogradu i za sve uzraste. Kulminacija će biti velika party za novogodišnju noć ali i tradicionalna gradska manifestacija Ulica otvorenog srca koja poziva Beograđane i goste na cjelodnevni karnevalski event 1. siječnja.

Zimi, u Beogradu obiđite romantični Zemun i taverne pored Dunava, probajte kuhano vino i pečeno kestenje, i obavezno prošetajte do Platoa kod spomenika Pobednik na Beogradskoj tvrđavi da uživate u veličanstvenom pogledu na Ušće.

Idi na 24sata