Obavijesti

Idete u Beograd? Nikako zaobići Savumalu!

Idete u Beograd? Nikako zaobići Savumalu!
1

City Break i Urban Lifestyle su za Beograd sinonimi koji opisuju stil života ovog grada ali i iskustvo svakog gosta

VIDEO

Sinergija tradicionalnog i avangardnog u Beogradu je vidljiva u arhitekturi i kulturi ovog grada, i ogleda se kroz čitav niz sadržaja koji se u Beogradu nude.  

Savamala Creative District je epicenter urbane kulture Beograda, u kom se sada nalaze najpopularniji restorani, klubovi, barovi, vinoteke, galerije i čitavi izložbeni i event prostori. Moderna dizajn scena je izrodila čuveni Belgrade Design District, Beton Halu, Mikser House, Supermarket Concept Store i brojne trendy gradske zone koje privlače internacionalnu pažnju sa lokalnim design produktima i brendovima.

Mikser House je kreativni hub koji u svom prostoru u Karađorđevoj 46 nudi kombinaciju modernog balkanskog dizajna, suvremene galerije, restorana i pozornice. Ove zime Mikser nudi seriju zbivanja: kazališne predstave, izložbe, koncerte, tribine, markete.. U Beton Hali broj classy restorana postaje sve veći: uz postojeće, tu su i Sakura, Sofa, Ambar.

Na Kosančićevom vencu, nedavno je otvoren Makadam, novi koncept store, sa dizajniranim proizvodima, originalnim hand made suvenirima i selekcijom vina. Domaca vina nude i popularne vinoteke Wine Art, Epigenija Tapas Bar, kao i mnogi drugi barovi u Beogradu.

Ulica Kralja Petra jedna je od najpoznatiih shopping zona, uz Belgrade Design District, u kojoj se nalaze dućani poznatih beogradskih i srpskih dizajnera. U čast uspjeha domaćeg dizajna, organiziraju se i brojni događaji poput Design Marketa u Mikseru, kao i festivali mode Belgrade Fashion Week i drugi.

U Beogradu je sada moderno biti retro, pa su Skadarlijski restorani puni gotovo svakog dana i večeri, a sve popularnije su i starinske kavane sa živom muzikom koja se čuje do kasno u noć. Takvi su i brojni restorani širom grada, u kojima se služe tradicionalna domaća jela, ili interesantna fuzija starinskog i savremenog.

U Gradu festivala se u narednom periodu pripremaju prednovogodišnji, novogodišnji i božićni praznici koji će biti obilježeni čitavim nizom događaja na više lokacija u Beogradu i za sve uzraste. Kulminacija će biti velika party za novogodišnju noć ali i tradicionalna gradska manifestacija Ulica otvorenog srca koja poziva Beograđane i goste na cjelodnevni karnevalski event 1. siječnja.

Zimi, u Beogradu obiđite romantični Zemun i taverne pored Dunava, probajte kuhano vino i pečeno kestenje, i obavezno prošetajte do Platoa kod spomenika Pobednik na Beogradskoj tvrđavi da uživate u veličanstvenom pogledu na Ušće.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Ovo je najopasniji horoskopski znak, nemojte im okretati leđa
VOLE OSVETU

Ovo je najopasniji horoskopski znak, nemojte im okretati leđa

Znaju djelovati miroljubivo, no kad djeluju ljutito bolje je ne imati posla s njima. Čak im se zna desiti da planiraju neku osvetu, no pritom toliko uživaju da zaborave razlog zašto su se uopće naljutili

Jezivi detalji ubojstva na nasipu  u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se
OGLASILA SE I POLICIJA

Jezivi detalji ubojstva na nasipu u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se

Kako neslužbeno doznajemo, muškarac je ženi rasjekao vrat u blizini ruševne bolnice, a onda zvao policiju i predao se. Policija je pronašla tijelo uz samu Savu, a identitet žene još nije poznat.
Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...
VELIKA OBORINSKA MASA

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...

DHMZ je ranije upozorio da su moguće grmljavinske oluje, a za istočnu Hrvatsku i tuča. Nestabilno vrijeme nastavit će se i sutra