Dobra organizacija je pola posla, a kada se dobro organizirate možete dobiti sve - i ukusan obrok i malo više vremena, znamo da ga svima nedostaje.
Za dobru organizaciju vremena, preko vikenda napravite tjedni jelovnik i isplanirajte šoping unaprijed. Pametnim šopingom štedite i vrijeme i novac, a opet izbjegavate naručivanje brze hrane nekoliko puta tjedno. Od namirnica kupujte samo one za koje znate da će vam taj tjedan trebati u pripremi hrane te tako spriječite rasipanje novaca.
Osim pisanja jelovnika unaprijed, tu je i spremanje jela za vikend koja cijeli tjedan možete koristiti u obrocima tako skratiti vrijeme koje inače utrošite na pripremu jela. Veća količina umaka, gotovi temeljci, meso u marinadi ili veća količina kuhanih mahunarki samo su neke od ideja koje možete pročitati u specijalu portala Gastro.hr 'Brzo, fino i pametno'.
Osim toga, specijal 'Brzo, fino i pametno' vam donosi savjete kako najbolje iskoristiti ostatke od ručka i napraviti novo jelo koje ćete ponijeti na posao. Od ostataka pečenog mesa složite bogati sendvič ili napravite bogati gulaš, a od ostatak povrća uvijek možete napraviti popečke ili zdrave namaze.
Za više ideja, recepata i savjeta pročitajte specijal 'Brzo, fino i pametno'!