To je to što me zanima!

Još samo tjedan dana do početka Ljeta u MSU

U sklopu Ljeta u MSU uz Jadransko ove godine održat će se nezaboravni koncerti brojnih poznatih izvođača te razne projekcije filmova i izložbe
Vidi originalni članak

Ostalo je još samo tjedan dana do početka Ljeta u Muzeju suvremene umjetnosti, kada će Kawasaki3P eksplozijom distorzija i reggae-ska-punka otvoriti mjesec i pol prvoklasnog umjetničkog spektakla u Zagrebu. Moguće da ima i takvih koji još uvijek ne znaju da su ulaznice već danima u pretprodaji putem sustava Entrio.hr i na Entrio prodajnim mjestima

U obranu urbanu kulture i civilizacije 12. lipnja u petak juriša, dakle, Kawasaki 3P. Sljedeći dan na prvu liniju koncertne bine penju se Majke, a svake od sljedećih pet subota MSU će nuditi nešto za sve one kojima 80-e nisu puki podatak iz enciklopedije. Ali i za one nešto mlađe - Zabranjeno pušenje, Edo Maajka, Zoran Predin sa svojim Lačnim Franzom, pa vječni prvaci avangarde Laibach i za kraj 18. srpnja, kultni Električni orgazam.

Usto, ulaznica za svaki koncert znači i odlazak u Metropolis kino na jednu od projekcija njegovog Best of-a kao i na izložbu o umjetničkoj školi s početka 20. stoljeća Bauhaus i o svima onima s ovih prostora koji su u njoj stasali.

U pretprodaji će se nuditi i paketi ulaznica za tri koncerta (s pripadajućim kinoprojekcijama i posjetom izložbi o Bauhausu), i to za 158 kuna Majke, Zabranjeno pušenje i Lažni Franz s Predinom, zatim za 178 kuna Električni orgazam, Laibach i Edo Maajka.

Koncert otvorenja Kawasaki3P-a koštat će 69 kuna, za svaki naredni koncert ukoliko se plaća izvan paketa, trebat će izdvojiti 79 kuna, osim Laibacha koji ima i dodatni program za ukupno 99 kuna.

I ne zaboravite, kad 12. lipnja u 23.30 sati utihne grmljavina Kawasakija, u tom trenutku istječe rok za kupnju ulaznica u pretprodaji

Svima onima koji se možda dvoume zbog umora od posla, života ili kakvih drugih izlika, Zoran Predin osobno je poručio: "Mladost nije boja kose, već stanje duha! Originalnost i hrabrost uvijek su u modi. Vidimo se na koncertu!" A i Edo Maajka već je u niskom startu. "Meni će biti gušt nastupat' u MSU, nisam u Zagrebu repo' već dosta dugo, a kol'ko se sjećam, u Zagrebu je uvijek bilo ludilo. Ova serija koncerata u MSU je odlična ideja i drago mi je što sam dio toga", kazao je Maajka, koji ovo ljeto samo zbog glazbe namjerava provesti u Zagrebu, i to kako bi otprašio seriju koncerata, od kojih je MSU prvi, a i kako bi snimio novi album.

Ali, žestoki koncerti samo su početni dio priče. Svakog koncertnog dana Art-kino Metropolis prikazivat će po jedan film koji ćete pamtiti. Dokumentarac 20.000 dana na Zemlji s razlogom je prošle godine pokupio svoj dio nagrada na Sundance filmski festivalu, gdje je premijerno prikazao 20-tisućiti dan u životu Nicka Cavea. Za razliku od magičnog mračnjaka poezije i glazbe, tjedan dana poslije prikazat će španjolsku komediju Život je lakši zatvorenih očiju. Narednih tjedana slijede francuska romantična komedija Ruka u ruci, pa švedska doista mračna komedija Turist, zatim opet švedska, ali opuštenija komedija Stogodišnjak koji je izašao kroz prozor i nestao, te konačno francuska komedija Francuskinja.

U ciklusu Best of Metropolis redom je riječ o nagrađivanim najnovijim filmovima koje bi vrijedilo pogledati uvijek, kamoli ljeti, i to u MSU-u koji će u cijenu ulaznice koja uključuje koncert i film, dodati još i posjet izložbi “Bauhaus umrežavanje ideja i prakse”.

Bauhaus je početkom 20. stoljeća apsolutno izmijenio svijet arhitekture, ali i primijenjenog dizajna i vizualne umjetnosti uopće. Gradovi ni 20. ni 21. stoljeća danas ne bi izgledali kako izgledaju da nije bilo Waltera Gropiusa i njegove škole umjetnosti u Weimaru, Desauu i Berlinu.

Izložba stoga prikazuje opuse velikana iz Slovenije, Hrvatske i BiH koji su se tamo školovali, a koji su civilizaciju poslije prenijeli i u naše gradove.

Ne čudi da je prošlogodišnje Ljeto u MSU uz Jadransko privuklo čak 10.000 posjetitelja. Svake subote za cijenu jednog prvoklasnog događaja i ove ćete godine moći dobiti tri – koncert, kino i izložba, pa računamo da će nas ove godine posjetiti i koja tisuća više.

Mnoštvo je to pravih stvari za kulturni i civilizacijski oporavak od svakodnevnice takve kakva jest, a sve to osigurava Jadransko osiguranje i podržava Turistička zajednica grada Zagreba. Osvježenje osigurava Beck’s - vrhunsko njemačko pivo br. 1 u svijetu! Mr Jack će svih sedam tjedana živjeti tamo. Jack lives here - živjeli i vi!

Idi na 24sata