To je to što me zanima!

Koliko puta u svom životu ćete promijeniti zanimanje?

Pronaći posao više ne znači poslati životopis i zamolbu za posao. Potrebno je dobro razmisliti o tome kakve mogućnosti nudi tržište rada i kakve kvalifikacije su potrebne za dobivanje posla
Vidi originalni članak

Sigurno ste svjesni da su promjene zanimanja postale naša svakodnevnica i da su vremena kada smo cijeli radni vijek proveli na istom radnom mjestu već odavno prošlost. Ubrzani razvoj tehnologija donosi promjene na tržištu rada.

Prema posljednjem istraživanju najtraženije zanimanje je i dalje konobar, slijede ga prodavač, kuhar, frizer... Kako bi se prilagodili svim promjenama i postali konkurentni, pomoć i savjetovanje možete uvijek potražiti u obrazovnoj ustanovi.

Najveća takva ustanova u Hrvatskoj  za obrazovanje, učenje i kulturu je Pučko otvoreno učilište Zagreb. Danas se zahtijevaju znanja i sposobnosti koja prate stalne promjene, traže se obrazovane i kreativne osobe, kompetentne i spremne za ove izazove. U dobu znanja Pučko otvoreno učilište Zagreb je spremno za brze promjene i obrazovanje prema zahtjevima pojedinaca i društva, brojnim programima obrazovanja pomaže u reguliranju tržišta rada, rješavanju problema nezaposlenosti, a kvalitetom i realizacijom niza međunarodnih projekata prati trendove razvoja novih tehnologija, razvoje pojedinih struka, i uključivanja u europske integracije.

Učenje  je usmjereno na polaznika i njegove potrebe (nastava je u potpunosti prilagođena polaznicima). Pučko otvoreno učilište Zagreb nudi polaznicima široku paletu obrazovnih programa odobrenih od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa RH i po završetku programa polaznici dobivaju javne isprave.

OSPOSOBLJAVANJE ZA STRUKU  obuhvaća više od 100 zanimanja u graditeljstvu, poljoprivredi, energetici, turizmu, administraciji, zdravstvu...

USAVRŠAVANJE U POSLU I KARIJERI usmjereno je na zanimanja koja polaznicima pomažu u usavršavanju u području informatike, ECDL-a, strani jezici, specijalizacija u  ugostiteljstvu, poslovi zaštite.

SREDNJA ŠKOLA  obuhvaća osamnaest ponuđenih srednjoškolskih zanimanja prema trogodišnjem ili četverogodišnjem programu, prekvalifikacije, opću gimnaziju i osnovnu školu za odrasle.

CENTAR ZA KULTURU realizira pedesetak različitih programa podijeljenih na:

Umjetničke radionice (verificirani i hobby programi), Plesni centar, Photo&co. programe, Art akademiju za djecu i mlade, Likovne radionice za djecu i odrasle.

SVEUČILIŠTE ZA TREĆU DOB namijenjeno je svim  umirovljenicima. Svi programi održavaju se jednom tjedna po 2 školska sata u prijepodnevnim satima. Nastava se odvija u zimskom i ljetnom semestru.

Za sve informacije nazovite besplatno na 0800 321 321!

Idi na 24sata