Obavijesti

Koliko puta u svom životu ćete promijeniti zanimanje?

Koliko puta u svom životu ćete promijeniti zanimanje?
8

Pronaći posao više ne znači poslati životopis i zamolbu za posao. Potrebno je dobro razmisliti o tome kakve mogućnosti nudi tržište rada i kakve kvalifikacije su potrebne za dobivanje posla

Sigurno ste svjesni da su promjene zanimanja postale naša svakodnevnica i da su vremena kada smo cijeli radni vijek proveli na istom radnom mjestu već odavno prošlost. Ubrzani razvoj tehnologija donosi promjene na tržištu rada.

Prema posljednjem istraživanju najtraženije zanimanje je i dalje konobar, slijede ga prodavač, kuhar, frizer... Kako bi se prilagodili svim promjenama i postali konkurentni, pomoć i savjetovanje možete uvijek potražiti u obrazovnoj ustanovi.

Najveća takva ustanova u Hrvatskoj  za obrazovanje, učenje i kulturu je Pučko otvoreno učilište Zagreb. Danas se zahtijevaju znanja i sposobnosti koja prate stalne promjene, traže se obrazovane i kreativne osobe, kompetentne i spremne za ove izazove. U dobu znanja Pučko otvoreno učilište Zagreb je spremno za brze promjene i obrazovanje prema zahtjevima pojedinaca i društva, brojnim programima obrazovanja pomaže u reguliranju tržišta rada, rješavanju problema nezaposlenosti, a kvalitetom i realizacijom niza međunarodnih projekata prati trendove razvoja novih tehnologija, razvoje pojedinih struka, i uključivanja u europske integracije.

Učenje  je usmjereno na polaznika i njegove potrebe (nastava je u potpunosti prilagođena polaznicima). Pučko otvoreno učilište Zagreb nudi polaznicima široku paletu obrazovnih programa odobrenih od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa RH i po završetku programa polaznici dobivaju javne isprave.

OSPOSOBLJAVANJE ZA STRUKU  obuhvaća više od 100 zanimanja u graditeljstvu, poljoprivredi, energetici, turizmu, administraciji, zdravstvu...

USAVRŠAVANJE U POSLU I KARIJERI usmjereno je na zanimanja koja polaznicima pomažu u usavršavanju u području informatike, ECDL-a, strani jezici, specijalizacija u  ugostiteljstvu, poslovi zaštite.

SREDNJA ŠKOLA  obuhvaća osamnaest ponuđenih srednjoškolskih zanimanja prema trogodišnjem ili četverogodišnjem programu, prekvalifikacije, opću gimnaziju i osnovnu školu za odrasle.

CENTAR ZA KULTURU realizira pedesetak različitih programa podijeljenih na:

Umjetničke radionice (verificirani i hobby programi), Plesni centar, Photo&co. programe, Art akademiju za djecu i mlade, Likovne radionice za djecu i odrasle.

SVEUČILIŠTE ZA TREĆU DOB namijenjeno je svim  umirovljenicima. Svi programi održavaju se jednom tjedna po 2 školska sata u prijepodnevnim satima. Nastava se odvija u zimskom i ljetnom semestru.

Za sve informacije nazovite besplatno na 0800 321 321!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Kako je Marija Selak Raspudić tresnula po stolu gomilom besposlenog briselskog novca
PETAK ČETRNAESTI

Kako je Marija Selak Raspudić tresnula po stolu gomilom besposlenog briselskog novca

U odnosu na taj sitan ženski (i muški) svijet, kojemu je hajka temeljni oblik borbe za bolji svijet, Marija Selak Raspudić je ispala velika faca. Koliko god mi o tome šutjeli
Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...
FELJTON: ČERNOBIL, 3. DIO

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...

Hrabro su ušli ispod reaktora i ispustili vodu, ali i tamo su prošli pravu dramu jer su ostali bez svjetla. Iako su znali da riskiraju bolnu smrt od radijacije, otišli su i spasili svijet od još veće katastrofe...